Înghețata care alungă răceala (rețeta)

Apropo.ro / 03.02.2013, 13:00
Înghețata care alungă răceala (rețeta)
De acum, răceala are un mare dușman: înghețata. Rețeta este una specială și are succes printre americani. Vezi ce conține...

Jeni Britton Bauer, proprietara unei cofetării din SUA se bucură de un mare succes în rândul clienților de când a lansat pe piață o înghețată care ar alunga răceala, ce conține ingrediente precum ghimbir, ardei iute, suc de portocală și lămâie.

Înghețata mai conține miere și pectină lichidă, pentru tratarea durerilor de gât, ghimbir și ardei iute, care au proprietăți antiinflamatoare, combat febra și durerile de încheieturi, suc de lămâie și portocală, pentru o supradoză de vitamina C.

Jeni Britton Bauer a oferit și rețeta înghețatei care alungă răceala:

2 căni de suc proaspăt de portocale, 1/3 cană suc de lămâie proaspăt, 2/3 cană de zahăr, 1/3 cană de miere, 1/4 linguriță de pudră de ghimbir, 80 de grame de pectină lichidă, 1/8 linguriță de ardei iute și, opțional, 2 – 4 linguri de coniac (acționează ca un antiseptic).

Sucul de lămâie se combină cu cel de portocale, zahărul, mierea, ghimbirul, într-o cratiță, pe foc mediu, iar după dizolvarea zahărului se ia de pe foc, se adaugă restul ingredientelor și se lasă la răcit într-o cutie cu capac. Se pune în congelator și se lasă câteva ore.