CNA vrea să oblige televiziunile să semnaleze care sunt emisiunile regizate

De: Marian Andrei / 15.02.2013, 13:45
CNA vrea să oblige televiziunile să semnaleze care sunt emisiunile regizate
Reprezentanții CNA au dezbătut, în cursul zilei de ieri, posibilele formulării ale unui text pe care emisiunile vor trebui să îl afișeze în timpul emisiei, atunci când vor difuza filmări care au la bază un scenariu.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) dorește să modifice Codul Audiovizualului. Una dintre decizii ar putea fi obligarea emisiunilor-tabloid să recunoască în fața telespectatorilor că sunt regizate și că totul urmează un scenariu, televiziunile urmând să își atenționeze publicul printr-un mesaj pe ecran.

Vezi prognoza meteo din România.

Conform dezbaterilor, textul trebuie să fie afișat de trei ori în timpul emisiei, în momentul în care astfel de filmări sunt difuzate. Cu toate că nu s-a ajuns la un consens privind formularea, au existat mai multe idei din partea reprezentanților CNA. Printre acestea se numără mesajele:

– Scenariu bazat pe ficțiune

– Scenariu după fapte reale

– Acest program este o ficțiune

– Acest program este o ficțiune, bazată pe fapte reale.

Imediat ce textul deciziei va fi formulat, el va fi supus dezbaterii publice, timp de o lună, pe site-ul CNA. Înainte de adoptarea acestei decizii și introducerea ei în Codul Audiovizualului, fiecare televiziune va primi o recomandare privind noile decizii ce vor urma să fie luate.