Noul președinte al Chinei este Xi Jinping

De: Marian Andrei / 14.03.2013, 11:30
Noul președinte al Chinei este Xi Jinping
Parlamentul chinez l-a ales ieri pe Xi Jinping președinte al Republicii, alegerea noului lider al Partidului Comunist Chinez încheind tranziția începută în noiembrie la conducerea celei de a doua puteri mondiale.

Alegerea lui Xi Jinping drept președinte al Republicii era previzibilă încă de la alegerea acestuia la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC) în cadrul Congresului al XVIII-lea din noiembrie, toate organele de stat fiind supuse partidului comunist unic.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Xi Jinping, în vârstă de 59 de ani, îi succedă lui Hu Jinato și va fi secondat de Li Keqiang ca premier, a cărui desemnare de către Adunarea Națională Populară (ANP – Parlamentul chinez) este prevăzută pentru vineri. 

Obținând șefia de statului, Xi Jinping va reprezenta de acum China la nivel internațional și va deține de-acum toate frâiele puterii în China, pentru următorii zece ani.

Prima vizită oficială în străinătate a lui Xi Jinping în calitate de președinte al Republicii este prevăzută, până la sfârșitul lunii, la Moscova, urmată de un turneu în Africa.