Oprescu anulează referendumul pe tema eutanasierii maidanezilor

De: Marian Andrei / 11.09.2013, 15:40
Oprescu anulează referendumul pe tema eutanasierii maidanezilor
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat că va anula referendumul pe tema eutanasierii maidanezilor, decizia urmând să se ia mâine într-o ședintă a Consiliului General al Municipiului București.

Decizia primarului a fost luată în urma adoptării de către Parlament a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile

„Azi avem o lege care răspunde în mare parte solicitărilor noastre și ne permite să lucrăm.Pentru că Parlamentul a reacționat prompt la solicitarea noastră, am anunțat convocarea ședinței de îndată pentru mâine, pentru anularea referendumului”, a declarat Oprescu.

„Sper ca legea să devină funcțională rapid. Să fie promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial, ca să putem acționa în baza ei”, a continuat Primarul General, care a adăugat că începând de astăzi a crescut semnificativ capacitatea de capturare a câinilor fără stăpân din Capitală.

Deputații au adoptat, marți, cu 266 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” și 20 de abțineri legea care permite eutanasierea maidanezilor. Potrivit actului normativ, soluția finală poate fi aplicată câinilor care au fost capturați și duși în adăposturi, iar în termen de 14 zile nu au fost nici revendicați, nici eutanasiați.