5 motive pentru care ne place mâncarea italiană

De: Mihaela Enache / 21.11.2013, 11:00
5 motive pentru care ne place mâncarea italiană
Să mănânci în oraș este dintotdeauna o experiență plăcută. O varietate de bucătării sunt disponibile peste tot în lume și „italian food" este una dintre cele mai savurate.

Multe din preparatele de care ne bucurăm în restaurante își au istoria în bucătăria italiană. Mâncarea italiană este considerată a fi atât gustoasă, cât și sănătoasă. Iată câteva dintre motivele pentru care lumea iubește mâncarea italiană.

1. Pentru pizza și pastele delicioase

Pizza și pastele sunt alimentele cele mai iubite și consumate în întreaga lume. Nu este o surpriză faptul că ambele provin din Italia. Există multe rețete de pizza, drept pentru care chiar și cel mai pretențios mâncător este satisfăcut. Varietatea de legume, brânzeturi și blaturi folosite nu sunt doar ceva cu care să-ți umpli stomacul, ci și inima. Aceste sunt iubite și de copii, și de părinți. Ai văzut vreodată un local cu pizza bună gol? Pastele sunt o mâncare preferată din toate timpurile. Un bol de paste rapid înainte de muncă sau unul cald și aburos la cină este întotdeauna o alegere grozavă.

2. Pentru ingredientele delicioase

Mâncarea italiană se poate face cu ce ai acasă. Ar putea fi doar două sau trei ingrediente sau chiar 10! Toate ingredientele folosite sunt delicioase. Un fel de mâncare minunat de risotto conține doar orez și legume, cu puțină supă! Populara supă minestrone nu doar că are un gust minunat, dar este și sănătoasă. Nu există plante specifice folosite în bucătăria italiană. Poți folosi ce ai în casă. Chiar și doar sare și piper sunt suficiente pentru a face o porție de paste delicioase.

3. Pentru varietatea de pâine

Pâinea este o parte esențială din bucătăria italiană. Aceasta e folosită ca aperitiv, fel principal, garnituri sau chiar desert. Cele mai populare produse de panificație sunt condimentate cu ierburi și roșii uscate la soare, ce adaugă favoare întregii mese. Popularii „biscotti” sunt o pâine coaptă de două ori și este foarte gustoasă atunci când este servită cu fructe uscate, cum ar fi migdale și mirodenii.

4. Pentru brânzeturile care-ți lasă gura apă

Brânza este o parte integrantă din bucătăria italiană. Multe preparate devin delicioase pentru că au ca și ingredient brânză. Pizza și pastele și principalele feluri de mâncare în care diferite tipuri de brânză sunt folosite din belșug.

5. Pentru disponibilitatea acesteia

Unul din principalele motive pentru care mâncarea italiană este atât de iubită în întreaga lume este faptul că o poți găsi aproape peste tot. Indiferent că ești în SUA, India sau Australia, vei găsi cu ușurință locuri bune cu mâncare italiană.