Cum s-a distrat Barack Obama la funeraliile lui Nelson Mandela

Apropo.ro / 12.12.2013, 16:00
Fotografiile în care președintele SUA Barack Obama face fotografii pentru Facebook în timpul funeraliilor lui Nelson Mandela de la Johannesburg au făcut înconjurul lumii.

Pe stadionul FNB din Johannesburg, locul unde a fost omagiat Nelson Mandela, președintele SUA Barack Obama a stat alături de soția lui, Michelle, dar și lângă primul ministru al Marii Britanii David Cameron și primul ministru al Danemarcei Helle Thorning Schmidt.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Inițial, Obama discuta și era alături ce cea care îl însoțea. Nu a durat mult până când președintele american s-a întors către vecinii săi, cei doi miniștri, alături de care a început să facă glume. Cel mai tare moment al serii a fost acela când Helle a scos telefonul mobil din dotare și s-au pus pe făcut poze și pe râsete, lâsând la o parte tonul ușor sombru al evenimentului. Prima Doamnă Michelle Obama îi privea deranjată vizibil de ceea ce făceau cei trei de lângă ea.

barack obama

Într-o altă ipostază, Obama pare să se simtă foarte bine în compania lui Helle Thorning-Schmidt, atingând-o pe aceasta pe umăr, sub privirea mirată și tăioasă a Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama.

Vizibil iritată de interacțiunile pe care Barack Obama le avea cu premierul Danemarcei, Prima Doamnă a Statelor Unite i-a cerut soțului ei să facă schimb de scaune, așezându-se ea lângă Helle Thorning-Schmidt, pe care a tratat-o cu indiferență. Presa americană a prezentat o serie de imagini care surprind „derularea evenimentelor”.

barack obama

Helle Thorning-Schmidt a declarat, miercuri, că nu regretă fotografia făcută cu președintele SUA, considerând că a fost ceva absolut normal. „Nu a fost deloc deplasat. Au fost o serie de fotografii în acea zi, eu m-am gândit că era amuzant”, a reacționat premierul Danemarcei, citat de cotidianul Berlingske.

barack obama

Gesturile președintelui american au stârnit o serie de reacții negative în Statele Unite.