Eroare incredibilă: Piloții au aterizat pe un aeroport greșit

De: Marian Andrei / 13.01.2014, 16:30
Eroare incredibilă: Piloții au aterizat pe un aeroport greșit
Din cauza unei erori a piloților, o aeronavă a companiei aeriene americane Southwest Airlines a aterizat pe un alt aeroport decât cel care trebuia și a evitat la limită un accident.

Aeronava Boeing 737-700 zbura duminică seara de la Chicago la Dallas și, la un moment dat, trebuia să facă o escală la Branson, însă din motive neclarificate a aterizat pe aeroportul Taney County, situat la aproximativ 10 kilometri de locul aterizării planificate.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Greșeala piloților putea conduce la o nouă catastrofă aviatică, deoarece aeroportul Taney are o pistă mult mai scurtă, care, în mod normal, nu permite aterizarea avioanelor mari. Lungimea pistei de la Taney este de 1.100 de metri, față de cei 2.100 ai pistei de la Branson.

Dacă pilotul nu ar fi frânat foarte energic, aeronava ar fi depășit capătul pistei și, „sărind” peste un dig, ar fi ajuns pe un drum circulat din zonă.

După ce a menționat că avionul s-a oprit la mai puțin de 100 de metri de capătul pistei, un purtător de cuvânt al companiei aviatice a arătat că momentan nu se cunosc cauzele care au condus la aterizarea pe un alt aeroport decât cel aflat pe ruta de zbor și că a fost deschisă o anchetă.

La bordul avionului se aflau 124 de pasageri, care au fost transportați cu un autobuz la Branson, de unde și-au continuat călătoria.