Top 10: Copii criminali

De: Gabriela Voicu / 16.01.2014, 11:00
Crimele în care victimele sunt copii se înmulțesc de la an la an. Dar, nu te-ai aștepta ca un copil care pare inocent și vulnerabil să fie, de fapt, criminal, nu-i așa?

Crimele în care victimele sunt copii se înmulțesc de la an la an. Dar, nu te-ai aștepta ca un copil care pare inocent și vulnerabil să fie, de fapt, criminal, nu-i așa? Totuși, astfel de cazuri există și nu sunt tocmai rare, iar în topul de mai jos am inclus copii ale căror fapte au trecut cu mult de nivelul la care ne-am aștepta să fie cei mici.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

10. Eric Smith (22 ianuarie 1980)

La 13 ani, Eric a fost umilit din cauza aspectului său fizic deosebit, despre care se credea că a fost influențat și de pastilele pe care mama lui le lua în timpul sarcinii pentru a-și trata epilepsia. El a fost acuzat de moartea unui băiat de 4 ani, Derrick Robie, pe care l-a strangulat, l-a lovit cu pietre și l-a sodomizat cu un băț. Întrebat de ce a făcut-o, Smith nu a putut explica și a fost diagnosticat de un psihiatru cu incapacitatea de a-și stăpâni furia. El a fost condamnat la închisoare și i-a fost refuzată eliberarea condiționată de cinci ori.

9. Joshua Phillips (17 martie 1984)

Avea 14 ani când a fost condamnat pentru uciderea unei fetițe de 8 ani, fiica unor vecini ai familiei sale. Mama lui a descoperit cadavrul sub patul băiatului după ce a văzut o pată umedă și a cercetat locul în timp ce el era la școală. Joshua legase trupul fetei cu bandă adezivă și îl fixase de scheletul patului. Aceasta lipsea deja de o săptămână, iar părinții ei nu puteau să creadă că Joshua le-a ucis fiica, mai ales că el fusese unul din voluntarii care se oferiseră să o caute după ce a fost dată dispărută de familie. Pentru că avea 16 ani, el nu a putut fi condamnat la moarte și a primit închisoare pe viață fără posibilitate de eliberare. El nu a vorbit niciodată despre motivele reale pentru care a ucis-o pe Clifton, ci a spus doar că a lovit-o accidental cu o bâtă, apoi a dus-o în camera lui, unde a lovit-o din nou și a înjunghiat-o. Juriul nu i-a crezut povestea.

8. George Stinney (21 octombrie 1929 – 16 iunie 1944)

A fost executat în 1944, când avea 14 ani, iar cu această ocazie SUA a stabilit un record pentru cea mai tânără persoană executată legal în țară, în secolul 20. George a ucis două fete, Betty June Binnicker (11 ani) și Mary Emma Thames (8 ani), care au fost găsite într-o groapă cu noroi. Ele au suferit fracturi craniane severe, provocate de o armă descoperită apoi în afara orașului în care s-a petrecut crima. George a recunoscut că le-a ucis și a spus că a vrut doar să facă sex cu Betty, dar că a sfârșit prin a le ucide. El a fost condamnat la moarte pe scaunul electric, iar familia lui nu a făcut apel din cauza situației financiare precare.

7. Lionel Tate (30 ianuarie 1987)

Tiffany Eunick (6 ani) a murit în urma a ceea ce trebuia să fie doar un joc. Kathleen Grossett-Tate era babysitter pentru Tiffany și într-o seară a dus-o la ea acasă unde a lăsat-o cu fiul ei, Lionel (14 ani) să se uite la TV. Kathleen a mers la etaj să se culce, dar mai târziu a auzit zgomote și a țipat la copii să facă liniște, fără să verifice ce se întâmplase. După 45 de minute, Lionel și-a chemat mama și i-a spus că fata nu mai respira, explicându-i că se jucau wrestling când el a sufocat-o și a izbit-o de o masă. Potrivit raportului medical, fata avea ruptură de ficat și 35 alte răni pe corp. Mai târziu, Tate și-a schimbat declarația și a spus că a sărit pe ea de pe scări. A fost condamnat la închisoare pe viață, fără drept de eliberare condiționată, în 2001. Sentința a fost apoi modificată, iar el a fost eliberat în 2004.

6. Barry Dale Loukaitis

În 1996 a avut loc un incident cu luare de ostatici la școala Frontier Middle School din SUA, unde cineva a deschis focul și a ucis trei oameni, rănind încă o persoană. Criminalul era Barry Dale Loukaitis (14 ani), care a spus că a văzut apariții mesianice înainte de atac. El era înarmat cu o pușcă de calibrul 30-30, un pistol de calibrul 357 și unul de calibrul 25 care aparțineau tatălui lui. Elevii au fost ținuți ostatici 10 minute până când o profesoară a creat o diversiune și l-a îndepărtat pe băiat. Se crede că în afară de faptul că provenea dintr-o familie disfuncțională, Barry a fost influențat de videoclipul piesei „Jeremy” a trupei Pearl Jam, dar și de romanul „Rage” al lui Stephen King, întrucât el a folosit la un moment dat un citat din carte („This sure beats algebra, doesn”t it?”). Băiatul a primit două sentințe de închisoare pe viață, plus 205 zile în închisoare.

5. Craig Price

Joan Heaton (39 de ani) și fiicele ei, Jennifer (10 ani) și Melissa (8 ani) au fost găsite moarte în locuința lor, după ce fuseseră ucise cu bestialitate, în 1989. Crima a fost atât de brutală încât un cuțit s-a rupt în gâtul Melissei. Joan avea 60 de răni provocate prin înjunghiere, iar fiicele ei aveau circa 30. Autoritățile au crezut că motivul crimei a fost furtul și că femeile ar fi descoperit suspectul și s-ar fi luptat cu el. De asemenea, suspectul era din cartier și a fost rănit la o mână în timpul crimelor. Când a fost prins, Craig avea o mână bandajată, dar a susținut că s-a tăiat în geamul unei mașini. Polițiștii nu l-au crezut și l-au investigat după ce au găsit și alte obiecte care îl incriminau. În cele din urmă a recunoscut crima, plus încă o crimă pe care o comisese cu doi ani înainte. A fost condamnat înainte de a împlini 16 ani și încă se află în închisoare.

4. Graham Young (7 septembrie 1947 – 22 august 1990)

A fost fascinat de chimie de la o vârstă fragedă, precum și de diferite tipuri de otravă și de efectele acestora asupra oamenilor. De asemenea, idolatriza diferiți criminali precum Dr. Hawley Crippen, William Palmer, Adolf Hitler și obișnuia să cumpere otravă mințind în legătură cu vârsta lui. Victimele lui au fost familia și prietenii. Când s-a îmbolnăvit, tatăl băiatului credea că avea un virus, însă presupusa „boală” a afectat și restul familiei. În 1962, bunica vitregă a lui Graham a murit otrăvită. La 14 ani, el avea deja experiența unui student în ceea ce privește manevrarea unor substanțe toxice și chiar devenea uneori victima lor, când uita în ce mâncăruri le plasa. Băiatul a fost prins după ce profesorul său a analizat banca în care stătea la școală, suspicios fiind în privința experimentelor lui. Acesta a chemat poliția, iar Young a fost internat într-un ospiciu, dar chiar și acolo a găsit metode pentru a otrăvi personalul. Un bărbat care stătea cu el în celulă a murit din cauza aceasta. Young a fost eliberat la 23 de ani și a mers să locuiască cu sora lui, dar nu a renuntat la a-și otrăvi apropiații. În cele din urmă a fost din nou închis și a murit în închisoare.

3. Jesse Pomeroy (29 noiembrie 1859 – 29 septembrie 1932)

Născut în 1859, Jesse a devenit cea mai tânăra persoană condamnată în urma unei crime de gradul 1, din istoria statului american Massachusetts. El a început să tortureze alți copii când avea 11 ani. A reușit să răpească șapte copii și să îi ascundă într-un loc părăsit, unde îi dezbrăca și îi tortura cu cuțite și alte obiecte. A fost prins și dus la o școală de corecție unde ar fi trebuit să stea până la 21 de ani, dar după un an a fost eliberat pentru comportament exemplar. După trei ani situația s-a agravat – el a răpit și a ucis o fetiță de 10 ani pe nume Katie Curran și a mai fost acuzat de uciderea unui băiat de 4 ani, deși nu au existat dovezi suficiente în acest sens. În privința lui Katie totul a fost clar după ce corpul ei a fost găsit în subsolul unui magazin care aparținea mamei lui Jesse. Băiatul a fost condamnat la închisoare pe viață și a murit la 72 de ani din cauze naturale. 

2. Jon Venables și Robert Thompson (13 august 1982 / 23 august 1982)

O femeie și-a lăsat fiul de doi ani la ușa unei măcelăriii fără să bănuiască vreo clipă că va fi fost ultima dată când îl vedea viu. Jon și Robert se aflau în același mall, făcând ce știau mai bine: furau din buzunarele oamenilor și se urcau pe scaunele restaurantelor până când erau dați afară. Celor doi le-a venit ideea să atragă un copil în afara mall-ului pentru a-l împinge în fața unei mașini. Au mai avut o tentativă în acest sens, dar a eșuat pentru că mama copilului a venit la timp dupa el, iar cei doi au fost nevoiți să renunțe la plan. Ei l-au târât pe James trei kilometri, l-au bătut și l-au aruncat în cap, iar trecătorii nu i-au sărit în ajutor pentru că au presupus probabil că cei doi băieți își tachinau fratele mai mic. Jon și Robert l-au dus pe coplilul de 10 ani într-o stație de tren, unde i-au turnat vopsea în ochi, l-au bătut cu pietre și cu o bară de fier, apoi l-au agresat sexual și l-au pus pe șine, acoperindu-i capul cu pietre. Băiatul a murit cu puțin înainte ca trenul să îl lovească.

1. Mary Bell (26 mai 1957)

Brian Howe a fost găsit mort și acoperit cu iarbă, după câteva zile de când Martin Brown murise asfixiat. Părul îi fusese tăiat, avea înțepături pe coapse, iar organele genitale erau parțial jupuite. În plus, litera M era imprimată pe abdomenul lui. Băiatul de trei ani fusese strangulat până la moarte. Când investigația a condus la Mary Bell, ea s-a dat de gol descriind o pereche de foarfece, despre care doar autoritățile știau că se aflau printre dovezile crimei, și cu care un prieten al lui Brian s-ar fi jucat. Problemele familiale ale fetei ar fi putut fi sursa comportamentului ei neobișnuit. Ea a crezut multă vreme că tatal ei era Billy Bell, un criminal cunoscut care fusese arestat pentru jaf armat. Nu se știe cine a fost cu adevărat tatăl ei, dar Mary susținea că mama ei, Betty, care era prostituată, o obligase să aibă relații sexuale cu bărbați încă de la vârsta de patru ani. După proces, Mary a fost plasată la o școală specială pentru băieți, întrucât era prea tânără pentru a face închisoare și prea periculoasă pentru a merge la o școală de corecție obișnuită. Mama ei a vândut constant presei povestea fetei la vremea respectivă, când Mary avea 11 ani. Criminala a fost eliberată după 23 de ani, iar acum este bunică. Ea obținuse un ordin judecătoresc prin care a primit dreptul la anonimitate pe viață, ordin cunoscut și azi sub denumirea Mary Bell Order.