Doar pâine și apă pentru deținuții neascultători cu lenjerie roz

De: Marian Andrei / 10.02.2014, 13:15
Doar pâine și apă pentru deținuții neascultători cu lenjerie roz
Joe Arpaio, șeriful "județului" american Maricopa din Arizona, a decis să pedepsească deținuții din închisoarea districtului care au deteriorat steagul american pus în celulele lor prin trecerea la regimul alimentar de pâine cu apă.

Este vorba de 38 de deținuți care, potrivit șerifului Arpaio, vor fi pedepsiți astfel, timp de o săptămână, pentru „lipsa lor de patriotism”.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Acești deținuți au deteriorat steagurile americane puse în celulele lor.  Le-au rupt, au scris pe ele, le-au călcat în picioare sau le-au aruncat în toaletă sau la gunoi. Este o rușine, au distrus proprietatea guvernului și vom acționa împotriva lor”, a spus Arpaio. 

Punerea în fiecare celulă a câte unui steag face parte dintr-un plan de creștere a patriotismului în închisorile americane, care mai prevede ca deținuții să cânte în fiecare dimineață imnul Statelor Unite, Star-Spangled Banner, iar seara un alt cântec patriotic, God Bless America.

Decizia lui Arpaio, care a fost ales de șase ori consecutiv șerif al districtului, a provocat în rândul americanilor atât reacții de aprobare, cât și contestații vehemente.

Arpaio nu este la prima decizie ciudată. El a mai hotărât ca deținuții (bărbați) din jurisdicția sa să poarte lenjerie roz și a avut inițiativa economisirii banilor alocați închisorii prin eliminarea din mâncarea deținuților a sării și piperului.