A murit Gabriel Garcia Marquez

De: Carmen Ulian / 18.04.2014, 15:00
A murit Gabriel Garcia Marquez
Gabriel Garcia Márquez a murit. Scriitorul columbian, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1982, a murit joi, la vârsta de 87 de ani.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT„, a scris pe Twitter un purtător de cuvânt al familiei, Fernanda Familiar, potrivit bbc.co.uk.

Mercedes și fiii ei, Rodrigo și Gonzalo, m-au împuternicit să dau această informație. O tristețe atât de mare„, a adăugat ea. La sfârșitul lunii martie 2014, scriitorul a fost internat în spital pe fondul deshidratării și al unei infecții urinare. Acestea au fost declarațiile familiei privind motivele spitalizării. Despre el s-a spus că ar suferi și de demență.

Gabriel Garcia Marquez a fost „cel mai mare columbian”, a scris pe Twitter președintele Columbiei, Juan Manuel Santos. „Un veac de singurătate și tristețe în fața morții celui mai mare columbian din toate timpurile. Solidaritate și condoleanțe lui Gaba și familiei. Uriașii nu mor niciodată.”

Gabriel García Marquez a primit PREMIUL NOBEL pentru literatură în 1982. Cel mai popular roman al său este „Un veac de singurătate” (1967), vândut în peste 30 de milioane de copii și tradus în peste 25 de limbi străine, dar foarte cunoscute sunt și „Cronica unei morți anunțate” (1981), „Dragostea în vremea holerei” (1985), „Generalul în labirintul său” (1989) și „Povestea târfelor mele triste” (2004).