Opt cazuri șocante de părinți care și-au ucis copiii

Apropo.ro / 22.05.2014, 11:30
Nu este nimic mai dureros decât părintele care-și ucide propriul copil. Cu toate acestea, numai în SUA se înregistrează, anual, peste 3.000 de cazuri de părinți care își ucid copiii.

Iar exemplele prezentate în lista de mai jos ne arată în lume psihopată trăim.

8. John List

La prima vedere, John List era un economist de succes din New Jersey. Totuși, puțină lume știe că List fusese concediat de câteva luni, avea probleme din punct de vedere financiar și, în loc să se destănuie soției, a plănuit să o ucidă atât pe ea, cât și pe copiii pe care îi aveau împreună. Pe 9 noiembrie 1971 și-a împușcat soția și mama, iar i-a împușcat și pe doi dintre cei trei copii în momentul în care aceștia se întorceau de la școală. Mai mult, List s-a deplasat către școala la care învăța cel de-al treilea copil, a urmărit cu atenție meciul de fotbal în care fiul său era implicat, l-a condus cu mașina până acasă și l-a împușcat și pe el. Cu cinci crime la activ, List a dispărut și s-a menținut departe de brațul lung al legii până în 1991, când a fost găsit în Richmond, Virginia. A fost arestat și condamnat la închisoare pe viață. A murit în 2008, în arest.

7. Kenisha Berry

Statisticile arată că bărbații și femeile își omoară copiii în egală măsură, dar modul în care femeile o fac este mult mai sadic. Ca și cum acestea s-ar răzbuna pentru că au devenit mame în prima instanță. Pe 29 noiembrie 1998, Kenisha Berry, din Texas, și-a înfășurat pruncul de patru zile în bandă adezivă, l-a pus într-un coș de gunoi și l-a aruncat într-un tomberon. Pruncul a murit sufocat și a fost nevoie de cinci ani ca să fie identificat. Asta numai după ce, în iunie 2003, Kenisha Berry a repetat acțiunea cu un prunc pe care l-a aruncat într-o groapă. Al doilea prunc a fost găsit acoperit de furnici și alte insecte. Kenisha Berry a fost condamnată la închisoare pe viață, în 2004.

6. China Arnold

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri din istorie este cel al americancei China Arnold. Deja cu două condamnări la activ, China a fost acuzată, pe 30 august 2005, că și-a ucis fetița de trei săptămâni. După o ceartă cu iubitul ei, respectiv cu tatăl copilului, China a pus-o pe micuța Paris într-un cuptor cu microunde aflat în funcțiune. Fetița și-a dat viața după ce „mama ei a prăjit-o pentru cel puțin două minute” conform anchetatorilor. China Arnold a fost condamnată la închisoare pe viață, iar judecătorii i-au refuzat toate solicitările de a fi eliberată sub control, ajungându-se la concluzia că nu există cuvinte pentru ce a putut face condamnata.

5. Josh Powell

Pe 7 decembrie 2009, Josh Powell a fugit la poliție pentru a anunța dispariția soției sale. Bărbatul a precizat că a fost în drumeție alături de băieții săi, Braden și Charlie, iar la întoarcere Susan, soția sa, nu mai era de găsit. Polițiștii nu au înghițit povestea lui Josh și l-au desemnat principalul suspect în cazul dispariției lui Susan. Mai ales în condițiile în care temperaturile erau extrem de scăzute în Utah, în perioada respectivă, deci o drumeție cu copiii era puțin probabilă. Josh a pierdut custodia copiilor în dauna socrilor, iar asta l-a făcut să cedeze psihic. Pe 5 februarie 2012, când un angajat de la serviciile sociale îi ducea pe Braden și Charlie la casa lui Josh, pentru o vizita, acesta din urmă a reușit să-și sechestreze copiii și să-l lase pe angajatul de la serviciile sociale în afara casei. Josh și-a ucis băieții cu mai multe lovituri de sabie, iar apoi s-a sinucis aruncând casa în aer.

4. Robert Fisher

Cu câteva săptămâni înainte să moară, Mary Fisher spunea că intenționează să divorțeze de soțul ei. Totuși, nu a luat în calcul faptul că Robert Fisher este un obsedat traumatizat de divorțul părinților săi. Bărbatul era atât de disperat încât a preferat să-și ucidă copii decât să-i vadă trecând și ei printr-un divorț. Pe 10 aprilie 2001, forțele de ordine și-au făcut apariția la casa familiei Fisher din Scottsdale, Arizona, fiind anunțată o uriașă explozie. În momentul în care au intrat în casă, polițiștii au găsit cadavrele lui Mary Fisher, Brittney Fisher și Bobby Jr. Fisher. Aveau gâturile tăiate, iar Mary fusese și împușcată înainte de explozie. La momentul actual, Robert Fisher este încă pe lista oamenilor căutați de FBI și au apărut numeroase speculații în legătură cu locul în care acesta s-a sinucis sau trăiește sub o altă identitate.

3. Diane Downs

Diane Downs a ales să-și ucidă copiii tocmai pentru a continua o relație avută cu un bărbat care nu dorea copii. Pe 19 mai 1983, Diane a intrat val-vârtej în spitalul din Springfield, Oregon, și a țipat în gura mare că cei trei copii ai săi, Danny, Cheryl și Christie, au fost împușcați. Chiar și Diane avea o rană la brațul stâng. Le-a spus anchetatorilor că un necunoscut a vrut să le fure mașina pe un drum rural și i-a împușcat pe toți patru. Cheryl a murit la scurt timp după spitalizare, dar Danny și Christie au supraviețuit, deși primul a rămas paralizat. Dovezile au arătat că scenariul lui Diane nu este cel real, iar anchetatorii au început să devină cu adevărat suspicioși în momentul în care și-au dat seama că Christie începea să plângă de fiecare dată când era în prezența mamei. În cele din urmă, Christie a depus mărtuire împotriva mamei și a recunoscut că aceasta i-a împușcat pe copii. Motivul? Diane vroia să-și ucidă copiii pentru a continua o relație avută cu un bărbat care nu vroia copii. Diane Downs se află după gratii, fiind condamnată la 50 de ani de închisoare.

2. Susan Smith

Susan Smith a încercat să scape de cei doi băieți ai ei, Michael și Alex, după un scenariu smilar celui din cazul Diane Downs. Femeia vroia să continue o relație cu un bărbat care nu-și dorea copii, așa că a dat fuga la poliție și a afirmat că i-a fost furată mașina în care se aflau cei doi băieți ai ei. Cazul Susan Smith a produs o nebunie totală la vremea respectivă, mii de polițiști și oameni de rând căutând cu disperare mașină, după ce femeia a apărut la televizor, cu lacrimi în ochi, și a solicitat să-i fie returnați copiii în viață. Polițiștii au început să devină suspicioși în momentul în care și-au dat seama că există neconcordanțe în povestea lui Susan. Supusă unui test poligraf, Susan a clacat și a recunoscut că și-a ucis copiii aruncând mașina într-un lac. De asemenea, Susan a recunoscut că și-a ucis copiii pentru a continua o relație cu un bărbat care nu-și dorea copii. Femeia a fost condamnată la închisoare pe viață.

1.    Andrea Yates

Americanca Andrea Amber Yates a făcut mare vâlvă, la timpul respectiv, cu cazul ei. Și-a ucis toți cei cinci copii, dar mulți au considerat că ea este, de fapt, doar o victimă. Din 1999, Yates a avut mai multe tentative de a se sinucide. Doctorii i-au recomandat să nu mai nască și alți copii, dar femeia a ignorat sfaturile. După ce l-a născut și pe al cincilea copil al familiei, Andrea Amber Yates a clacat definitiv. Și-a înecat toți cei cinci copii, în cadă, pe 20 iunie 2001. Acuzată de crimă, Amber Yates a pledat nevinovat, iar avocații ei au vrut să o scoată nebună. În 2002, judecătorii au respins solicitările avocaților, dar nu au condamnat-o pe Amber la moarte ci la închisoare pe viață. În 2005, condamnarea a fost anulată, după ce s-a dovedit că unul dintre martori a mințit în declarație. În 2006, Amber a fost găsită nevinovată și internată într-un spital de boli mintale, unde se află și astăzi. La circa un deceniu de la acele vremuri, cazul Yates încă produce rumoare, iar cei care s-au documentat în legătură cu cazul respectiv au părerile împărțite. Unii spun că, într-adevăr, Amber și-a pierdut mințile după ce a născut pentru a cincea oară. Alții, însă, o acuză pe femeie că este personajul odios care a decis să pună capăt zilelor a cinci micuți.