Cum să nu mai miroși a transpirație

De: Carmen Ulian / 04.06.2014, 11:00
Cum să nu mai miroși a transpirație
Transpirația în exces poate deveni o problemă în zilele toride, chiar și pentru cele mai îngrijite persoane. Iată mici trucuri care îți pot fi de folos în acest caz.

În afara produselor cosmetice dedicate, mai poți apela la câteva trucuri care au menirea de a reduce din transpirația abundentă

1. Citricele

Citricele elimină bacteriile și au acțiune antiseptică. Trece jumătate de felie de lămâie sau mandarină, etc, peste zona axilară și vei rămâne cu un miros plăcut. După uscare poți folosi deodorantul obișnuit. Nu folosiți metoda dacă aveți răni sau pe pielea proaspăt epilată.

2. Cartoful crud

O felie de cartof crud pusă în zona axială va absorbi mirosul neplăcut de transpirație. Se aplică pe pielea curată, iar apoi puteți folosi deodorantul.

3. Pudra de lac

Aplică pudră de talc pe pielea curată, în zona axială. Nu folosi o cantitate prea mare pentru a nu se vedea urât pe haine.

4. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu cel bun la toate combate și mirosul urât de transpirație. Se aplică pe pielea curată. Bicarbonatul de sodiu va usca instantaneu transpirația. Fă un amestec din bicarbonat și pună apă, aplică pasta la subraț și lasă să acționeze 20-25 de minute. Repetă procedura câteva zile la rând și vei vedea efectele benefice.

transpiratie

5. Ceai negru

La o ceașcă de apă pune trei plicuri de ceai negru și fierbe-le. Înmoaie apoi un disc de vată li pune-l la subraț pentru 5 minute. Repetă procedura timp de două săptămâni și vei vedea cum transpirația nu va mai fi abundentă.

6. Oțetul alb

Oțetul alb neutralizează mirosurile neplăcute și este și astringent. Tamponează zona axilelor cu oțet alb în locul antiperspirantului obișnuit. Nu vei mirosi a oțet, căci izul specific dispare.