18 vedete care au murit în urma unor supradoze

Apropo.ro / 01.07.2014, 12:30
Locuitorii multor țări sunt pentru legalizarea drogurilor și în special a marijuanei, însă nu trebuie să uităm că drogurile ucid anual sute de mii de oameni.
Și cel puțin 18 personalități importante au murit, de-a lungul timpului, din cauza unor supradoze.
 
1. Kurt Cobain
 
Kurt Cobain
 
După o lună în care a alternat tentativele de sinucidere cu încercările de a se interna în diferite clinici de dezintoxicare, Kurt Cobain a încetat din viață, departe de familie, pe 5 aprilie 1994, în Seattle. Artistul a murit din cauza unei supradoze de heroină și diazepam. Avea numai 27 de ani.
 
2. Guru Dutt
 
Guru Dutt
 
Vasanth Kumar Shivashankar Padukone, cunoscut mai ales sub numele de Guru Dutt, a fost un celebru actor, regizor și producător indian. A încetat din viață pe 10 octombrie 1964, la vârsta de numai 39 de ani. A fost găsit mort în patul său din reședința pe care o avea în Mumbai. A murit din cauza unei supradoze de somnifere și alcool. Era la a treia tentativă de a-și pune capăt zilelor.
 
3. Sigmund Freud
 
Sigmund Freud
 
Tatăl psihanalizei suferea de cancer, astfel că și-a pus unul dintre cei mai buni prieteni, pe medicul Max Schur, să-i administreze o supradoză de morfină. Pentru Sigmund Freud, eutanasia era singura opțiune pe care o mai avea la dispoziție în condițiile în care durerile erau insuportabile.
 
4. Jimi Hendrix
 
Jimi Hendrix
 
Din cauza unei supradoze de somnifere, Jimi Hendrix și-a înghițit propria vomă și a murit asfixiat. Totul se petrecea pe 18 septembrie 1970, la Londra. Artistul încă nu împlinise 28 de ani.
 
5. Philip Seymour Hoffman
 
Philip Seymour Hoffman
 
Considerat unul dintre cei mai buni actori ai generației sale, Philip Seymour Hoffman și-a pus practic capăt zilelor pe 2 februarie anul acesta. Avea 46 de ani. A fost găsit mort în baia apartamentului cu patru camere pe care îl deținea în Manhattan. Doctorii au stabilit că Philip Seymour Hoffman a murit din cauza unui cocktail de heroină, cocaină, amfetamină și alte medicamente.
 
6. Whitney Houston
 
Whitney Houston
 
Inițial s-a spus că artista a murit din cauza aterosclerozei care a făcut-o să-și piardă controlul și să se înece în cadă. Totuși, în sângele ei au fost găsite cantități uriașe de cocaină, xanax și alte substanțe interzise.
 
7. Michael Jackson
 
Michael Jackson
 
A murit pe 25 iunie 2009. Artistul își pregătea revenirea pe scenă în momentul în care a suferit un atac de cord la reședința sa din Los Angeles. Michael Jackson avea dureri insuportabile și a murit, practic, din cauza unei intoxicații cu sedative.
 
8. Janis Joplin
 
Janis Joplin
 
Janis Joplin a încetat din viață pe 4 octombrie 1970, la vârsta de numai 27 de ani. Apropiații artistei au început să-și facă griji în momentul în care aceasta nu a apărut la înregistrări. Mai târziu, în ziua respectivă, Janis a fost găsită fără suflare pe podeaua camerei de hotel. A murit din cauza unei supradoze de heroină.
 
9. Frida Kahlo
 
Frida Kahlo
 
Oficial, Frida Kahlo a murit din cauza unui embolism pulmonar. Totuși, ultimele informații arată că aceasta a murit, de fapt, din cauza unei supradoze de opiu. Frida folosea opiu pe post de analgezic. A murit în 1954, la doar o săptămână după ce împlinise 47 de ani.
 
10. Heath Ledger
 
Heath Ledger
 
În 2008, Heath Ledger înceta din viață la nici 29 de ani. Moartea actorului australian a fost considerată una dintre cele mai mari pierderi ale Hollywood-ului, în condițiile în care fanii acestuia îi plâng și acum trecerea în neființă. Actorul a murit din cauza unui cocktail de droguri și somnifere. Actorul avea mari probleme din cauza insomniei.
 
11. Bruce Lee
 
Bruce Lee
 
A murit în 1973, la numai 32 de ani. Bruce Lee a murit din cauza unei reacții alergice la analgezicul luat pentru o durere de cap. Imediat după ce a luat pastila, creierul lui Bruce Lee s-a dilatat cu 13%, situație care i-a fost fatală.
 
12. Marilyn Monroe
 
Marilyn Monroe
 
Oficial, Marilyn Monroe s-a sinucis cu o supradoză de barbiturice. Neoficial, Marilyn Monroe a murit din cauza unei conspirații puse la cale de John Fitzgerald Kennedy cu ajutorul Mafiei. Kennedy a vrut să-i închidă gura artistei pentru că aceasta îl amenința că va divulga secrete teribile despre el. Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la numai 36 de ani.
 
13. Cory Monteith
 
Cory Monteith
 
Actorul canadian Cory Monteith a încetat din viață pe 13 iulie 2013, la numai 31 de ani. A murit din cauza unei supradoze de heroină combinată cu mult alcool. De asemenea, în sângele său au fost găsite cantități uriașe de codeină și morfină.
 
14. Jim Morrison
 
Jim Morrison
 
În cazul lui Jim Morrison nu s-a efectuat o autopsie, așa că nu s-a aflat niciodată, oficial, cauza morții. Au existat numeroase teorii și numeroase întrebări rămase fără răspuns. Totuși, iubita artistului și cel mai bun prieten al acestuia au precizat că Jim Morrison a încetat din viață din cauza unei supradoze de heroină. Totul s-a petrecut pe 3 iulie 1971, la Paris. Artistul avea numai 27 de ani.
 
15. Edgar Allen Poe
 
Edgar Allen Poe
 
Celebrul scriitor american a încetat din viață în octombrie 1849, la numai 40 de ani. A fost una dintre cele mai controversate morți din istorie. Niciodată nu s-a aflat cauza decesului, toate actele lui Poe pierzându-se. Au existat numeroase teorii, cea mai plauzibilă fiind aceea că Poe a murit din cauza unei supradoze. S-a spus chiar că Poe se afla pe lista unor oameni ce urmau a fi uciși pentru că au votat cu un anume candidat.
 
16. Elvis Presley
 
Elvis Presley
 
A murit în 1977. În momentul decesului, Elvis Presley ducea dorul vremurilor de mult apuse. Artistul avea mari probleme de sănătate, din cauza obezității, și era mai mereu sub influența substanțelor interzise. Autopsia a relevat faptul că Elvis Presley avea cantități uriașe de substanțe interzise în sânge.
 
17. Anna Nicole Smith
 
Anna Nicole Smith
 
A murit în 2007, la 39 de ani. Vedeta Playboy s-a sinucis cu o combinație letală de sedative puternice. Despre Anna Nicole Smith s-a spus la vremea respectivă că pierduse complet controlul asupra vieții sale. Anna Nicole Smith suferea de pe urma relațiilor complicate cu afaceriști foarte bogați, dar și foarte în vârstă.
 
18. Sid Vicious
 
Sid Vicious
 
Vocalistul trupei Sex Pistols tocmai reușise să scape de dependența de droguri în momentul în care a călcat din nou strâmb. Artistul a murit în februarie 1979, din cauza unei supradoze de heroină. S-a spus la vremea respectivă că Sid Vicious a apelat din nou la droguri, în ciuda faptului că iubita acestuia îl amenințase că se va sinucide dacă Sid se va mai droga o singură dată.