De ce nu pot animalele să vorbească?

Apropo.ro / 06.05.2015, 06:00
De ce nu pot animalele să vorbească?
S-a tot spus că unii delfini pot imita sunetele umane, dar în cele din urmă s-a stabilit că niciun animal nu poate vorbi efectiv.

Multe animale pot comunica între ele foarte bine, dar niciunul nu poate vorbi precum oamenii. Asta pentru că niciun animal nu folosește cuvinte. Păsările emit sunete pe care le înțeleg alte păsări. Mirosurile, mișcările și sunetele sunt folosite de animale pentru a comunica și ele enunță sentimente de bucurie, furie sau frică. Dar discursul unui om este un proces foarte complicat pe care niciun animal nu poate să-l imite. Un motiv este acela că oamenii folosesc tot felul de organe pentru a emite sunetele pe care vor să le emită când enunță cuvinte.

Animalele nu-și pot face corzile vocale să vibreze în asemenea fel. De asemenea, gâtul, gura și nasul trebuie ajustate într-un anume fel, iar buzele, limba și dinții se mișcă și ele într-un anume fel. În plus, animalele nu pot eticheta obiectele din mediul înconjurător. Animalele nu pot folosi etichete și simboluri pe care să le organizeze într-un anume fel pentru a comunica ceva. Pentru așa ceva e nevoie de un grad de inteligență pe care animalele nu-l au.