10 actori care au ucis în viața reală

Apropo.ro / 04.07.2014, 12:30
Când vorbim despre viața unui actor aproape instantaneu lumea se gândește la belșug, conturi pline și tot felul de bogății.
Există însă și momente extrem de dificile pentru unii actori. Mai ales când aceștia iau viața altor oameni, involuntar sau nu.
 
1. Fay DeWitt
 
 
În 1965, actrița de comedie Fay DeWitt, cunoscută pentru pelicule precum „Kitty can’t help it” sau „Red Dead Redemption”, și-a ucis fostul soț, pe scenaristul Ray Allan. A fost acuzată de crimă, dar acuzația a fost retrasă după numai o zi, în final stabilindu-se că Fay l-a înjunghiat pe Ray cu un cuțit special pentru deschis plicuri, dar că actrița se apăra pe sine. Ray era beat, a pătruns prin efracție în casa fostei soții și a dat-o pe aceasta cu capul de perete, de mai multe ori, înainte ca Fay să-l înjunghie. Cei doi erau divorțați de o lună. Fay DeWitt are 80 de ani și încă mai joacă în filme, anul viitor urmând să apară în „Moments of Clarity”, alături de Eric Roberts.
 
2. Amy Locane-Bovenizer
 
 
Actrița Amy Locane-Bovenizer este cunoscută mai ales pentru apariția sa din serialul „Melrose Place”. Actrița în vârstă de 42 de ani a fost condamnată, în februarie anul trecut, la trei ani de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă. În 2010, Amy a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și a lovit-o mortal pe Helene Seeman, o femeie în vârstă de 60 de ani. Procesul a durat trei ani, iar judecătorul a mizat pe condamnarea minimă, deși familia victimei solicita 10 ani de închisoare pentru actriță. Încarcerată în New Jersey, Amy ar putea fi eliberată, pentru bună purtare, în iunie anul viitor.
 
3. Charles S. Dutton
 
 
Nominalizat la Globurile de Aur, pentru „Lecția de pian”, și cunoscut mai ales pentru aparițiile din seria Alien, Charles S. Dutton a făcut ani grei de închisoare. Înainte să devină un actor celebru, Dutton (63 de ani) a fost închis pentru crimă și posesie ilegală a unei arme de foc și a fost pedepsit și pentru că a pornit o revoltă în închisoare. În 1968, pe când avea doar 17 ani, Dutton s-a luat la bătaie cu un bărbat pe care l-a ucis. Deși actorul a susținut că bărbatul l-a atacat, a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Imediat după eliberare, Dutton a fost arestat din nou, pentru posesie ilegală a unei arme de foc. A mai făcut încă trei ani de închisoare. A doua perioadă petrecută după gratii l-a ajutat să-și termine studiile și, în cele din urmă, chiar să-și dea masteratul în actorie la Yale.
 
4. Lillo Brancato Jr.
 
 
Actorul columbian de 38 de ani a apărut în numeroase filme celebre precum „Poveste din Bronx”, „Inamicul Statului” sau serialul „Soprano”. În iunie 2005, a fost arestat, alături de bunul său prieten Steven Armento. Cei doi au fost implicați într-un jaf în Bronx, jaf în urma căruia și-a pierdut viața ofițerul de poliție Daniel Enchautegui. Lillo și Steven au fost condamnați la închisoare pe viață. Totuși, după ce s-a stabilit că Steven a tras glonțul fatal, condamnarea lui Lillo a fost schimbată la 10 ani. Actorul a fost eliberat, pentru bună purtare, în decembrie anul trecut. Iar în curând va reveni pe ecrane, Lillo urmând să apară în pelicula „Monsters of Mulberry Street”, alături de Eric Roberts.
 
5. Skylar Deleon
 
 
Actorul în vârstă de 35 de ani este cunoscut mai ales pentru apariția sa în serialul „Mighty Morphin Power Rangers”. În noiembrie 2004, Skylar își dorea atât de mult un yacht încât a ajuns să-i ucidă pe proprietarii acestuia, pentru că nu se înțelegeau la preț. După un proces care a durat mai mult de patru ani, în aprilie 2009, Skylar a fost condamnat la moarte. Este neclar dacă între timp actorul a fost sau nu executat.
 
6. Rebecca Gayheart
 
 
Actrița de 43 de ani a apărut în tot felul de filme și seriale celebre, de la „Urban Legend”, „Scream 2” și „Nimic de pierdut” până la „Medium” și „CSI Miami”. În 2001, Rebecca a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și a lovit mortal un băiețel în vârstă de 9 ani. Actrița și-a recunoscut vina, scăpând astfel de o condamnare la închisoare cu executare. Atunci, Rebecca a precizat că „oricum acest incident mă vă bântui pe durata întregii vieți”. Rebecca a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare și 750 de ore de muncă în folosul comunității. A plătit o amendă de 2.800 de dolari, iar permisul i-a fost suspendat pentru un an.
 
7. Matthew Broderick
 
 
A fost nominalizat la Globurile de Aur, Premiile Grammy și MTV Movie Awards. A apărut într-o mulțime de pelicule de succes și s-a iubit cu câteva dintre cele mai cunoscute femei de la Hollywood. Dar Matthew Broderick rămâne cu o pată uriașă în trecut. În 1987, pe când se află într-o vacanță în Irlanda de Nord, Matthew a provocat un accident de circulație în urma căruia și-au pierdut viața două femei, mamă și fiică. Familia victimelor a solicitat cinci ani de închisoare, cu executare, dar actorul a scăpat cu o amendă. În 2003, la 16 ani de la accident, Martin Doherty, fiul uneia dintre victime și fratele celeilalte, a precizat că l-a iertat pe Broderick și ar vrea să aibă o întâlnire cu el, pentru a pune capăt trecutului. Broderick a refuzat, iar în 2012 a apărut într-o reclamă pentru Honda, reclamă ce i-a adus multe milioane de dolari, spre dezamăgirea familiei victimelor.
 
8. Robert Blake
 
 
Robert Blake (80 de ani) a câștigat un Glob de Aur în 1976 și un Premiu Emmy în 1975, ambele pentru rolul detectivului Tony Baretta în serialul „Baretta”. În 1999, Robert Blake a început să petreacă tot mai mult timp în compania artistei Bonnie Lee Bakley, care în paralel se vedea și cu Christian Brando, fiul lui Marlon Brando. Bonnie avea reputația de a umbla cu oameni bătrâni și bogați, pentru banii acestora. Femeia a rămas însărcinată și s-a măritat cu Robert Blake, în noiembrie 2000, după ce testul ADN a arătat că acesta este tatăl copilului. Era a doua lui căsnicie, deși avea 66 de ani, și a zecea ei căsnicie, deși avea „doar” 44 de ani. În mai 2001, cei doi au ieșit la cină, în oraș, iar Bonnie a murit fiind împușcată în cap, în timp ce se afla în mașină. Tot incidentul a fost învăluit în mister. În aprilie 2002, Robert Blake a fost arestat împreună cu bodyguardul său, Earle Caldwell. Cei doi au fost arestați, după ce doi cascadori, retrași din activitate, au depus mărturie susținând că Blake vroia să-i angajeze pentru a-i ucide nevasta. Condamnat la închisoare pe viață în 2002, Blake a fost eliberat un an mai târziu, după ce a depus o cauțiune de 1,5 milioane de dolari. În martie 2005, Blake a fost achitat. În noiembrie 2005, cei trei copii ai lui Bonnie Lee Bakley au deschis un proces civil împotriva lui Blake și au obținut câte 10 milioane de dolari. 
 
9. Lane Garrison
 
 
La 34 de ani, Lane Garrison are deja 16 pelicule la activ și este cunoscut mai ales pentru apariția în serialul „Prison Break”. În decembrie 2006, Lane a condus o mașină sub influența alcoolului și a drogurilor, a pierdut controlul volanului și a produs un accident de circulație în urma căruia și-a pierdut viața un tânăr de numai 17 ani. A fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, cu executare, și a fost încarcerat în mai 2007. A fost eliberat pentru bună purtare în aprilie 2009 și s-a înscris într-un centru de dezintoxicare, reușind să scape de dependența de alcool și droguri. 
 
10. John Wilkes Booth
 
 
Booth rămâne în istorie drept actorul care l-a ucis pe președintele american Abraham Lincoln, pe 14 aprilie 1865. După 12 zile, Booth a fost ucis de un sergent al armatei americane, într-un schimb de focuri. Actorul a refuzat să se predea.