10 gustări sănătoase pentru plajă

De: Carmen Ulian / 08.07.2014, 14:30
Nu trebuie să te limitezi doar la sandwichurile de acasă sau comandate, la covrigei sau alte prostioare alimentare, gama pentru gustări pe plajă este mare și bogată, după cum urmează...

1. Batoane cu cereale

Le poți prepara chiar tu acasă sau le poți achiziționa înainte de a ajunge la șezlong. Alege variante mai sănătoase, cu mai puțin conținut de zahăr cu multe cereale și fructe.

2. Ananas

Îți oferă energie, conține vitamina C și zaharuri naturale, fibre, enzime care ajută digestiei. Le pregătești de acasă și le savurezi pe plajă.

3. Căpșuni

Au un conținut redus de zahăr, au vitamina C și antioxidanți, fibre și sunt ușor de purtat în gentuța de plajă.

la plaja

4. Morcovi

Cu dulceața lor specifică, morcovii te hrănesc sănătos, ajută la eliberarea radicalilor liberi, au beta-caroten ce va face ca pielea ta să strălucească. Îi poți garnisi cu unt de migdale.

5. Ardei gras

Muți grădina de legume pe plajă. Și ardeii grași, verzi, roșii sau portocalii, sunt o excelentă sursă de vitamine. În plus, și hidratează organismul.

6. Migdale crude

Migdalele crude conțin proteine, magneziu, vitamina E și B. Cu această gustare vei ajuta metabolismul, vei ocoli și durerile de cap, vei avea și mai multă energie. Mai poți încerca și caju crud.

7. Ton

Tonul adevărat nu are multe grăsimi, are proteine, nu are carbohidrați, are omega 3, vitamina B. Vei avea senzația de sațietate o zi întreagă dacă vei lua o așa gustare.

8. Brioșe

Nu poți sta ore întregi pe malul mării, dacă nu te hrănești corespunzător. Fructele și legumele sunt gustări ideale, dar și brioșele făcute acasă cu ingrediente sănătoase.

la plaja

9. Popcornul

Floricelele de porumb sunt o gustare bună. Alege boabele de pe știulete în locul celor care sunt ambalate pentru microunde.

10. Mix Snack

Alege un amestec de semințe, fructe escate, crude și uscate natural în locul altor gustări. Ești la plajă să te ralaxezi, dar nu vrei ca la final să te simți plină și balonată, poate și puțin adaos la colăcei.