Fasolea verde, încă o legumă benefică pentru organism

De: Dragos Tanase / 18.10.2014, 09:00
Fasolea verde, încă o legumă benefică pentru organism
Fasolea verde este una dintre cele mai ieftine și des întâlnite legume. Este originară din continentul american, fiind adusă de către spanioli în secolul al XVI-lea în Europa, și oferă numeroase beneficii organismului.

– Antioxidanții sunt compuși care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi și previn dezvoltarea tumorilor canceroase, iar fasolea verde conține un amestec sănătos de antioxidanți, precum quercitină, kaempferol, luteină și betacaroten

– Ne menține ochii sănătoși, deoarece are în compoziție cantități impresionante de vitamina A (în 1000gr de produs găsim 23% din necesarul zilnic) și carotenoizi.

– Este o sursă excelentă de acid folic, compus esențial femeilor însărcinate și copiilor. Acidul folic împreună cu vitamina B12 joacă un rol important în divizia celulară și poate stimula creșterea părului.

– Fasolea verde este un aliment esențial celor aflati la dietă sau într-o cură de detoxifiere. Având puține calorii (doar 31 kcal per 100gr) și un conținut relevant de fibre alimentare (3,4gr în 100gr de fasole), leguma este un aliment optim pentru pierderea în greutate și pentru o digestie bună.

– Aduce organismului un aport impresionant de vitamina C (în 100gr avem 27% din necesarul zilnic). Vitamina C joacă un rol important în producția colagenului, protejează împotriva efectului radicalilor liberi și întărește sistemul imunitar.

– Consumul săptămânal de fasole verde ar putea avea beneficii asupra sistemului cardiovascular, datorită compoziției unice de antioxidanți și acizi grași omega-3. Mai mult, fasolea verde este unul dintre puținele alimente de origine vegetală care conțin acizi grași omega-3, fiind ideală vegetarienilor și veganilor.