Mircea Solcanu, încercat de tentaţii!

De: Mioara Tronaru / 20.03.2013, 10:58
Mircea Solcanu, încercat de tentaţii!
Alături de Amalia Enache, Mircea Solcanu va întâmpina invitaţii, pe covorul roşu, luni, 25 martie, de la ora 19.00, la Gala Premiilor Gopo 2013. Solcanu e de părere că acest eveniment adună oameni grei şi ne-a dat de înţeles că ar fi tentat să îşi încerce talentul şi în cinematografie.

– Care e pronosticul tău la această ediţie a Premiilor Gopo?

E mai uşor să-ţi dai seama la Oscar cine o să câştige, în cinematografia românească sau europeană, e un pic mai greu. E mai greu să premiezi arta decât produsul. Toţi cei care votează la Gopo au alte criterii în afară de cele de marketing de peste ocean, aşa că e greu să spui cine o să câştige

– Care dintre filmele nominalizate ţi-a plăcut cel mai mult?

„Despre oameni şi melci”, dar şi „Minte-mă frumos” – acum vorbesc despre ele ca produse, dar şi ca filme. Cred că cele două au şanse pentru că au îmbinat arta şi comerţul în proporţii în care nu se pot reporta, consumerism sau „prea artistic”.

Amalia Enache si Mircea Solcanu

– Nu te tentează să-ţi încerci puterile în cinematografie?

Puterea trebuie să o vadă alţii în mine, că eu tentaţii am fel de fel. Dar, ca şi în televiziune, unde alţii au văzut în mine că pot, cred că aşa e şi în cinematografie.

– După fusta de anul trecut, cu ce ne vei surprinde vestimentar anul acesta?

Anul acesta încă nu am ales, dar va fi ceva original şi semnat de un creator român de succes, mai ales în străinătate: Florin Dobre.

– Te intimidează vreunul dintre invitaţii care vor păşi pe covorul roşu?

Toţi! Gopo este un eveniment care adună oameni grei şi nu mă refer la portofel, mă refer la talent, cultură, carieră şi bun simţ.

Mioara Tronaru