Alin Moldoveanu pariază pe filmul românesc

De: Mioara Tronaru / 04.02.2013, 15:41
Alin Moldoveanu pariază pe filmul românesc
Alin Moldoveanu este al treilea campion al României care se alătură campaniei „Susţine România la Berlinală!”, prima de acest fel care leagă cele două domenii care au adus cele mai multe premii în ultimii ani: sportul şi cinematografia. Cu trei zile înainte ca Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie) să înceapă, Alin Moldoveanu transmite un mesaj pentru filmul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, care concurează pentru Ursul de Aur.

„Acum şi filmul românesc are nevoie de susţinerea voastră”, spune sportivul în mesajul care poate fi vizionat aici:

Alin Moldoveanu a câştigat anul trecut medalia de aur la tir, proba de puşcă aer comprimat 10 metri, la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind desemnat sportivul anului 2012 al Clubului Sportiv Dinamo. A fost prima medalie de aur pentru România la Londra. Printre performanţele sale anterioare se numără: medalia de aur la Cupa Mondială de la Munchen (2008), locul IV la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) şi titlul de vicecampion mondial la Zagreb (2006).

S-au alăturat deja singurului film românesc aflat în competiţie la Berlin multiplul campion la canoe Ivan Patzaichin şi campioana olimpică la scrimă Laura Badea.

În următoarele săptămâni, alte personalităţi din sport şi din media se vor implica în campania „Susţine România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoţie, aşteptare, bucurie sau tristeţe, la fel ca orice competiţie sportivă, iar cinematografia şi sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Şi, aşa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiţii, şi filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema şi în afara ei.