Kate Winslet şi Globurile de aur

Apropo.ro / 19.01.2009, 00:00
Kate Winslet şi Globurile de aur
Cea de-a 66-a ediţie a premiilor Asociaţiei presei străine de la Hollywood a spart, în sfîrşit, ghinionul actriţei britanice, nominalizată în trecut de cinci ori dar fără să cîştige vreodată.

Săptămîna trecută, Kate Winslet a urcat pe scenă de două ori, fiind desemnată cea mai bună actriţă de dramă, dar şi într-un rol secundar, cu “Revolutionary Road” respectiv “The Reader”. De asemenea, cu patru trofee cîştigate, pelicula “Slumdog Millionaire” îşi netezeşte drumul spre Oscaruri, înscriind la capitolele cea mai bună dramă, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloană sonoră.

Sally Hawkins, o actriţă britanică aproape necunoscută în SUA, a fost aleasă cea mai bună actriţă într-o comedie ori muzical, cu “Happy-Go-Lucky”, în timp ce Colin Farrell (foto), în rolul unui asasin plătit în “In Bruges”, a luat Globul pentru cel mai bun actor într-o comedie ori muzical.

Cu filmul “The Wrestler”, care descrie în linii mari propriul destin, Mickey Rourke şi-a adjudecat trofeul pentru cel mai bun actor într-o dramă. “The Wrestler” a cîştigat, de asemenea, la categoria cel mai bun cîntec, Globul revenindu-i compozitorului Bruce Springsteen.

Deloc surprinzător, trofeul pentru cel mai bun actor secundar i-a revenit lui Heath Ledger, pentru “The Dark Knight”, şansele ca acesta să primească un Oscar postum mărindu-se considerabil. Cît priveşte producţiile de televiziune, miniseria “John Adams” a fost cîştigătoarea serii, înscriind la categoriile cea mai bună miniserie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă într-o miniserie (Paul Giamatti respectiv Laura Linney) şi cel mai bun actor secundar, Tom Wilkinson.

“30 Rock” a cîştigat trei trofee, pentru cel mai bun serial de comedie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă într-un serial de comedie – Alec Baldwin şi Tina Fey. Cel mai bun serial dramatic a fost desemnat “Mad Men”, în timp ce Gabriel Byrne cu “In Treatment” şi Anna Paquin cu “True Blood” au cîştigat trofeele pentru cei mai buni actori într-un serial dramatic. Anul acesta, premiul Cecil B. DeMille – pentru întreaga carieră – a revenit cineastului Steven Spielberg.