Raluca şi Corina – Sport la PRO TV… cu noroc din plin!

De: Cătălina Matei / 17.11.2008, 00:00
Raluca şi Corina - Sport la PRO TV... cu noroc din plin!
Dacă numărul 13 le aduce mai mult ghinion decît şansă fotbaliştilor, celor două prezentatoare ale Ştirilor PRO TV din sport numărul buclucaş le poartă noroc. Mai ales că pe 1 decembrie PRO TV împlineşte 13 ani. Aşa că Raluca Arvat şi Corina Caragea se pregătesc de o aniversare cu mult noroc!

Raluca Arvat
Din culisele ştirilor sportive

În urmă cu 13 ani, Raluca Arvat lucra la un post local din oraşul de la poalele Tîmpei, în aceeaşi clădire în care avea sediul şi PRO TV Braşov. Practic, o despărţea doar un geam de locul unde televiziunea din România a început să fie altfel.

”Atunci, mi-am propus să ajung şi eu într-o zi la PRO TV, a mai durat doar un an şi visul meu a devenit realitate”. Pe 3 decembrie 1996, Raluca şi-a început aventura PRO la staţia locală de la Braşov. ”Îmi plăceau toate vedetele de la PRO TV, era altceva decît văzusem pînă atunci şi nu mă puteam hotărî. Şi Andreea Esca, Costi Mocanu, Neti Sandu, Adriana Muraru, Ionela Bănărescu, Florin Călinescu… toţi oamenii care erau atunci la PRO TV, dintre care mulţi mai sînt şi acum, erau deosebiţi şi ceea ce făceau ei era şi mai deosebit. Îmi plăceau Ştirile PRO TV, poate era şi profesional, pentru că eu lucram atunci la ştiri, nu la sport, şi îmi aduc aminte cu drag şi de emisiunea , prezentată de Ionela Bănărescu”.

Din toamna lui 2000, Raluca a început să prezinte Ştirile PRO TV din sport şi de atunci perspectiva ştirilor sportive în televiziune s-a schimbat. Şi, tot de atunci, Raluca n-a renunţat niciodată la stilul ei de prezentare: optimistă convinsă, mereu cu zîmbetul pe buze. Acum, face echipă cu Vadim Vîjeu şi Corina Caragea – cei trei muschetari, cum le place să se numească!

Cît despre colega sa mai mică, Raluca i-a învăţat deja tabieturile şi “defectele”. ”Părul Corinei stă întotdeauna perfect, e foarte frumos de la na­tură, iar ei îi place să-l aranjeze de cîte ori are ocazia. Şi ştie să se dea cu rolele muuuult mai bine ca mine!”, recunoaşte prezentatoarea Ştirilor PRO TV din sport.

Prin cîte peripeţii a trecut în tot acest răs­timp? ”Prin foarte multe. De exemplu, cînd mi-am aruncat o sticlă de suc în poală – noroc că avea dopul pus! – sau cînd mi-am dat cu apă pe cap cu trei minute înainte de emisie crezînd că e fixativ de păr sau botezul pe care l-am aplicat în cazul anumitor personaje din lumea sportului, adică le-am pronunţat greşit numele sau cînd am uitat un scor în direct şi am improvizat unul, bîlbe una mai haioasă ca alta – aşa mi se par acum, că la momentul mi-a căzut cerul în cap”, povesteşte amuzată Raluca.

Despre 13…

”De obicei, fotbaliştii noştri fug de numărul 13, pentru că, în tradiţia noastră, 13 ar purta ghinion. Italienii au altă viziune: ei consideră că 13 poartă noroc. Nesta de la Milan preferă 13 pe tricou şi nu i-a purtat ghinion. 13 este un număr ca oricare altul, dar depinde ce crede fiecare despre asta. Anul acesta, PRO TV împlineşte 13 ani şi mi se pare o vîrstă foarte frumoasă. Îmi amintesc că într-o zi de 13 am avut prima întîlnire cu iubitul meu, Bogdan. Sînt născută pe 10 şi zodiacul spune că cifra mea norocoasă e 1, iar mie îmi place cifra 3 – doar cheful ţine trei zile şi trei nopţi, împăratul din poveşti are trei fete, capra din poveste are trei iezi şi, în general, bancurile au trei personaje”.

De trei ori, într-un picior

”N-am avut niciodată superstiţii, nici profesionale, nici în rest. Superstiţiile au fost inventate de oameni şi diferă de la un moment la altul al vieţii noastre. Cînd eram mică, săream de trei ori într-un picior cînd călcam pe un capac de canal, să nu mă cert cumva cu cea mai bună prietenă, acum nici măcar nu mai remarc dacă trec peste un capac de canal”.

Corina Caragea
Mezina Ştirilor PRO TV din sport

Cînd PRO TV se lansa în urmă cu 13 ani, Corina Caragea era o mică telespectatoare, elevă în clasa a V-a. ”Nu plecam la şcoală pînă nu vedeam ce zice Neti la horoscop, îmi plăceau Andreea Raicu şi Răzvan Spiridon şi… cine nu era fascinat de Andreea Esca?!”, îşi aminteşte Corina. Care erau emisiunile ei preferate? ”Superabracadabra”, ”Fotbal la maxx”, ”Marcă înregistrată” şi ”Generaţia PRO”, iar acum ”România, te iubesc”, ”ProMotor” şi ”Apropo TV”.

Din 2005, Corina prezintă Ştirile PRO TV din sport şi peripeţiile ”din direct” n-au ocolit-o: ”Am dat bîlbe ca tot omul, am încurcat nume din grabă – este omeneşte, cine nu munceşte nu greşeşte! Însă îmi amintesc cînd am alergat într-o dimineaţă spre studio şi am alunecat pe holul proaspăt spălat. Cu greu m-am adunat să ajung pînă în studio unde lumea rîdea de situaţie, iar eu plîngeam de durere şi ciudă.

Colegii voiau să mă facă să rîd ca să-mi revin, pentru că mai aveam un minut pînă intram în direct şi trebuia să vorbesc ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Desigur, au fost şi momente cînd cu greu m-am adunat după vreo ştire haioasă la care am rîs cu lacrimi”, îşi aminteşte mezina de la Ştirile PRO TV din sport.

Cît despre colega sa, Raluca Arvat, Corina are numai cuvinte de laudă, chiar şi atunci cînd vine vorba de tabieturi: ”A rămas ardeleancă la mîncat! În timp ce ia masa (leeent) reuşeşte să facă multe alte lucruri deodată: îşi verifică ştirile, povesteşte cu colegii sau vorbeşte la telefon. Defecte? Nu ştiu… Vorbeşte mult şi repede, dar nu e un defect, ci o particularitate, însă prezintă ştirile din sport ca nimeni alta şi are multă energie, este foarte curioasă şi e prima care sare să ajute pe oricine, nu aşteaptă să fie rugată”.

Cifra magică… 7!

În general, Corina nu are superstiţii. Crede în destin şi în stropul de noroc pe care i-l poartă cifra 7: ”Am perioade proaste cînd totul îmi merge pe dos, dar nu dau vina pe o anumită cifră. Dacă ar fi să aleg totuşi o cifră norocoasă, aceea ar fi 7 – stau la apartamentul 7 şi am venit la PRO TV pe 07.07.2005!”. Cît despre 13… ”E un număr ca oricare altul. Cu cît îi dăm mai multă importanţă cu atît ne afectează mai mult. Unii se plîng că le aduce ghinion, alţii din contră, se simt norocoşi dacă aleg acest număr. Cert este că românul este un personaj plin de superstiţii, semne şi obiceiuri”.

În sport însă… lucrurile stau altfel, iar Corina ştie cît de “norocos” e 13, mai ales pentru fotbalişti! ”Michael Ballack a avut numai ghinioane cu numărul 13 pe tricou, iar Zicu s-a accidentat în partida Lazio-Dinamo în timp ce purta 13 pe spate. Unii sportivi sînt cunoscuţi ca fiind superstiţioşi – mulţi smulg un smoc de iarbă la intrarea pe gazon, nu se bărbieresc în ziua meciului, iar este faimos pentru iconiţele pe care le pupa de zor pe bancă. Mai nou, şi Dorinel Munteanu a fost filmat făcînd asta la derby-ul Dinamo-Steaua.

Alţi sportivi cred că pierd dacă intră cu stîngul pe teren, unii nu-şi taie niciodată unghiile în ziua meciurilor, joacă cu busuioc sfinţit în jambiere. Zenga, de exemplu, nu acceptă ca autocarul echipei să dea cu spatele în drum spre un meci. Vicecampionul mondial de Formula 1 Massa are o pereche de chiloţi norocoşi. Peste hotare, este deja faimos gestul lui Laurent Blanc, care, înaintea fiecărui meci, îl pupă părinteşte pe chelie pe portarul Fabien Barthez, ca echipa lor să cîştige”.

Make-up: Claudiu Anghel;
Hair: Mihaela Geman
Stilist: Eniko Szanto