Ei sunt celebri, dar trupele lor au fost uitate

De: Cătălina Matei / 13.11.2014, 08:00
Ei sunt celebri, dar trupele lor au fost uitate
Mulţi artişti activează în zona muzicii de ani de zile, înainte ca numele lor să fie cunoscut. Iată câteva vedete care au cântat în trupe deja uitate.

Stacy Fergie Ferguson a făcut parte din grupul Wild Orchid

Wild Orchid

Spre sfârşitul anilor 90, Fergie făcea parte din trio-ul Wild Orchid. Lansaseră primul album în 1996, iar printre hiturile lor de atunci se numărau Fools Rush sau What Women Want.

Au cântat în deschiderea concertelor a mai multor artişti precum Cher. Pe când erau ceva mai cunoscute, Fergie a început să se drogheze. După ce a plecat din trupă, a ajuns la Black Eyed Peas, în 2002. Fosta ei trupă s-a destrămat în 2003, iar Fergie a ajuns cunoscută pe întreg mapamondul.

Missy Elliott a cântat în Sista

Missy

Trupa Sista, din trei fete, mai era cunoscută şi sub numele de Fayze şi cântau R&B. Original, prin anii 90, grupul se numea Fayze, dar mentorul DeVante Swing a decis că Sista ar prinde mai bine la public. Au lansat câteva single-uri în 1994.

Între timp, Missy compunea pentru mulţi alţi artişti, printre care Aaliyah, înainte ca ea să devină celebră.

Bjork a cântat în Sugarcubes

Bjork

Până să ajungă cunoscută ca artistă solo, Bjork a cântat prin trei trupe. Cel mai de succes a fost Sugarcubes, format în 1986 când artista devenea mamă.

Trupa s-a destrămat în 1992, iar Bjork a rămas în muzică. Unul dintre colegii săi a devenit politician, iar un altul are o carieră literară impresionantă.

Dr. Dre a activat în trupa World Class Wreckin’ Cru

The Cru

Primul LP al grupului format din patru membri a fost lansat în 1985 şi s-a intitulat World Class. The Cru era cunoscut în Los Angeles, iar Dr. Dre era şi DJ şi producător. Un ultim album a fost lansat în 1988, după care Dr. Dre a continuat drumul în muzică ca artist solo.

Britney Spears a făcut parte din trupa Innosense

Britney Spears

Grupul pop Innosense s-a format spre finele anilor 90, cu Britney Spears ca membră. Lou Pearlman, mogulul din spatele Backstreet Boys şi *NSync, a mangeriat trupa. Spears nu a stat prea mult alături de fete şi a pornit o carieră solo. Niciuna dintre colegele sale nu a atins faima lui Britney. Una dintre ele, Mandy Ashford, a pozat în Playboy şi a apărut în reclame.

Tori Amos a făcut parte din Y Kant Tori Read

Tori

Trupa lui Tori Amos a lansat primul album în 1988. Cum au început… aşa au şi terminat. Fiecare a luat-o pe drumul său, dar unul tot muzical. Colegul de trupă Matt Sorum a devenit baterist la Guns N’ Roses.

R Kelly a făcut parte din Public Announcement

R Kelly

Patru băieţi, printre care şi R Kelly, au format Public Announcement. În 1992, lansau primul LP intitulat Born Into The 90’s, ce includea hituri precum Honey Love. Deşi aveau succes, R Kelly a decis să plece de lângă ei după turneul din 1993.

Alecia Pink Moore a activat în trupa Choice

Pink

Pink a făcut parte din grupul Choise, înainte de anii 2000 când avea să cunoască succesul ca artistă solo. Trioul R&B a semnat cu LaFace Records în 1995, iar piesele lor au ajuns coloana sonoră a filului Kazaam cu Shaquille O’Neal, în 1996.

Tot cei de la LaFace Records au împins-o pe Pink să înceapă o carieră solo. Spre finele anilor 90, trupa Choise s-a destrămat.

Busta Rhymes a făcut parte din trupa Leaders Of The New School (LONS)

LONS

Primul lor LP s-a intitulat A Future Without a Past şi a fost lansat în 1991. După lansarea celui de-al doilea album, în 1993, LONS s-a destrămat. Busta şi-a început cariera solo în 1996. Fost trupă a mai lansat o piesă despre debutul fostului lor coleg. Ei i-au fost alături şi în 2012 la Brooklyn Hip-Hop Festival.