9 lucruri mai puţin cunoscute despre filmul ”Maleficent” – FOTO

De: Cătălina Matei / 01.02.2017, 14:16
9 lucruri mai puţin cunoscute despre filmul ”Maleficent” - FOTO
Filmul ”Maleficent” le va oferi telespectatorilor Antena 1 sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20:00 o poveste clasică Disney, cu prinţi, prinţese, tărâmuri magice şi creaturi fantastice, care a câştigat nouă premii şi a avut 41 de nominalizări, printre care şi una la premiile Oscar în categoria ”Cele mai bune costume”. Povestea vrăjitoarei care a aruncat blestemul somnului etern asupra prinţesei Aurora din ”Frumoasa din pădurea adormită” va fi întruchipată de actriţa Angelina Jolie care a fost şi unul dintre producătorii executivi ai filmului.

Mai jos puteţi afla şi alte nouă lucruri mai puţin cunoscute despre ”Maleficent.

Copiii Angelinei apar şi ei în film. Vivienne Jolie – Pitto interpretează pe Aurora în copilărie şi a fost aleasăîn special pentru că era singurul copil care nu se speria la vederea actriţei în costumul de vrăjitoare, recunoscând-o pe mama ei. Pax şi Zahara Jolie – Pittşi-au făcut debutul pe marele ecran, apărând într-uncadru, la curtea regelui în timpul botezului prinţesei Aurora.

Angelina Jolie a fost foarte implicată în producţia filmului şi în deciziile legate de aspectul personajului său. Ea a lucrat îndeaproape cu designerii de costume şi machiaj pentru ca apariţia lui Maleficent să fie cât mai înspăimântătoare. Deşi reprezentanţii Disney au sperat ca frumuseţea actriţei să fie de asemenea un atu al producţiei, actriţa a insistat ca personajul vrăjitoarei săîşi menţinăînfăţişareaînfricoşătoare din desenul animat ”Frumoasa din pădurea adormită”.

Ea şi-a construit discursul şi accentul asemănător cu cel al vocii originale, ca un omagiu adus actriţei Eleanor Audley, cea care i-a dat viaţă lui Maleficent în desenul animat din 1959. 

Angelina a repetat mai multe feluri de râs ale vrăjitoarei în faţa copiilor ei şi aceştia au ales varianta care apare în film.

Angelina şi-a făcut singură cascadoriile, folosind-se de hamuri pentru scenele de zbor şi secvenţele de luptă.

Actriţa a ales-o special pe Lana Del Rey pentru a interpreta piesa originală din ”Frumoasa din pădurea adormită” – „Once Upon a Dream”, care în ”Maleficent” este coloana sonoră a genericului de final. Bucata muzicalăface parte din opera de balet ”The Sleeping Beauty” compusa de Pyotr Tchaikovskyşi pusăîn scenă pentru prima dată în 1890. Opera a fost realizată de asemenea după povestea scrisă de Charles Perrault, iar acest vals a devenit apoi sinonim cu dansul Frumoasei adormite.

Filmul „Maleficent” a fost lansat pe 30 mai 2014, în ziua aniversării a 55 de ani de la crearea desenului animat ”Frumoasa din pădurea adormită”, semnat de Walt Disney.

Actriţele care le interpretează pe cele trei ursitoare, Lesley Manville, Imelda Staunton si Juno Temple au luat lecţii speciale de mişcare cu artişti de la Cirque du Soleil, pentru a căpăta lejeritatea şi agilitateanecesară întruchipării zânelor zburătoare. 

 Angelina a purtat mai multe tipuri de coarne, de diferite greutăţi. Una dintre ele a fost atât de grea încât se pare că actriţa a avut dureri de gât la scurt timp după ce le-a dat jos, astfel că ele au fost considerate nepotrivite pentru scenele de zbor, luptă sau călărie şi au fost înlocuite cu unele mai uşoare.