Aceasta este Biblia femeilor însărcinate

De: Alexandra Necsoiu / 26.10.2018, 19:48
Aceasta este Biblia femeilor însărcinate
Vândută în peste 19 milioane de exemplare în întreaga lume, La ce să te aştepţi când esti însărcinată de Heidi Murkoff este considerată cea mai complexă şi updatată carte despre sarcină. Inspirată de transformările de zi cu zi ale autoarei din perioada în care a fost însărcinată, cartea răspunde tuturor întrebărilor pe care şi le-ar putea pune o femeie gravidă.

De altfel, acesta a fost şi scopul declarat al autoarei, acela de a oferi un material complet de informare pentru viitoarele mămici, tocmai din cauza faptului că ea nu a găsit nimic care să o ajute în acea perioadă derutantă.

„Am căutat prin cărţi (singura sursă de informare disponibilă pe atunci, înainte de apariţia motoare¬lor de căutare) răspunsuri la întrebările mele, am căutat să mi calmez neliniştile, am căutat o mână întinsă de care să mă prind, un umăr pe care să plâng, un glas care să mi vorbească blând şi să mă încurajeze pe parcursul acestei călătorii inedite şi derutante în care porniserăm eu şi Erik”, spune Heidi Murkoff. „Am citit şi am tot citit, dar nu am găsit nimic din ceea ce aveam amân¬doi nevoie disperată să aflăm: la ce să ne aşteptăm când aşteptăm un copil. Aşa că am scris o carte — terminând manuscrisul pentru „La ce să te aştepţi când eşti însărcinată”, cu numai două ore înainte să intru în travaliu cu copilul care a inspirat toate aceste lucruri, Emma”, continuă autoarea seria mărturisirilor legate de motivele care au determinat-o să scrie această carte, chiar în introducerea cărţii.

Aflată la a cincea reeditare, cartea prezintă evoluţia săptămânală a bebeluşului pe parcursul celor nouă luni de sarcină, beneficiind de cele mai recente descoperiri medicale, toate prezentate într-o manieră cât se poate de clară şi de uşor de înţeles. Această a cincea ediţie este plină de informaţii medicale verificate, sfaturi practice, observaţii şi sugestii uşor de aplicat.

Ce e nou în această carte? ne lămureşte chiar autoarea: „Multe, de la un cap la altul (…) Vei găsi noi casete de texte „pentru taţi! (…)Este prezentată şi actualizată, desigur, întreaga bază de date medicale: cele mai recente informaţii despre ecografiile şi diagnosticele prenatale, despre ce medicamente sunt sigure în timpul sarcinii (inclusive antidepresive). (…)Se vorbeşte pe larg despre alimentaţia gravidei, inclusive despre dieta paleolitică, raw vegană, cea cu sucuri, cu verdeţuri, dieta organică şi cea cu alimente sănătoase. (…) Sunt, pur şi simplu, tone de informaţii pentru oricine  urmează să aibă un copil”, promite autoarea cărţii care a devenit o adevărată biblie pentru femeile însărcinate din întreaga lume.

După succesul înregistrat de volumul La ce să te aştepţi când eşti însărcinată, care a vorbit practic de la sine despre nevoia existenţei unei astfel de cărţi, Heidi Murkoff  a continuat să ofere sprijin proaspetelor mămici şi a scris La ce să te aştepţi în primul an de viaţă, Cartea s-a bucurat de un succes răsunător, fiind vândută în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea, devenind noua biblie a bebeluşilor.

„La ce să te aştepţi în primul an de viaţă” este un ghid complet cu informaţii utile în primul an de viaţă al bebeluşului, astfel încât creşterea acestuia să fie pentru părinţi cât mai puţin stresantă cu putinţă şi lipsită de griji inutile.