„Trenul Regal” are premiera oficială în România pe 27 august

De: Ana Obretin / 22.07.2021, 13:55

Documentarul „Trenul regal”, în regia baronului Johannes von Holzhausen, va avea premiera oficială în România pe 27 august.

Pelicula, produs[ de Navigator Film Austria, HiFilm Productions și Televiziunea Română, va rula în avanpremieră națională, în prezența echipei, pe 14 august, de la ora 20.00, la Cinema Ateneu Iași, la Festivalul „Serile Filmului Românesc”.

Documentarul a avut premiera mondială în 2019, la Dok Leipzig, în competiția internațională, și a fost lansat pe marile ecrane din Austria și Germania la începutul anului 2020.

Principesa Margareta este Custodele Coroanei unei monarhii apuse. Aceasta face lobby pentru recunoașterea prin Constituția României a anteriorului statut regal al membrilor familiei sale. Piesa de rezistență este “Trenul regal”, o călătorie anuală ce se desfășoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României și care îi permite principesei Margareta și soțului său, principele Radu, să intre în contact cu români iubitori ai monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, spectatorii îl pot urmări pe arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă și combină materiale provenite din epoca regalității, ce ascultă poveștile celor ce știu să evoce România de odinioară.

„Trenul regal” face ca faliile istoriei europene din epoca modernă să fie recunoscute și povestește despre ele într-un mod iluminator și plin de simpatie, potrivit unui comunicat remis Apropo. „Trenul regal” prezintă publicului implicarea instituției Casei Regale în viața socială și culturală a României.

Din distribuția documentarului, cu un scenariu semnat de Johannes Holzhausen și Constantin Wulff, fac parte principesa Margareta, principele Radu, principesa Maria a României, dar și istoricul, criticul de artă și consilierul Casei Regale Adrian Buga.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook oficială: https://www.facebook.com/trenulregalfilm.

CITEȘTE ȘI: Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Unde se află cel mai vechi cinematograf în funcțiune din lume, inclus recent în Guinness Book

„Întregalde‟, cel mai nou lungmetraj al lui Radu Muntean, va avea premiera în cinematografe pe 6 august

Foto: Micromultilateral