Actrița americană Allison Mack a intrat la închisoare pentru 3 ani în dosarul sectei NXIVM

De: Andra Voiculescu / 16.09.2021, 16:15

Allison Mack, actriţa americană cunoscută din serialul de televiziune „Smallville”, și-a început pedeapsa de trei ani de închisoare pentru implicarea sa în cazul sectei NXIVM, al cărei fondator, Keith Raniere, a fost condamnat la 120 de ani de închisoare pentru trafic sexual şi alte capete de acuzare, a confirmat Hollywood Reporter.

Potrivit unui purtător de cuvânt al închisorii, fosta actriță TV și vedetă din Smallville se află acum în custodia instituției corecționale federale din Dublin, California, unde îşi ispăşesc condamnarea şi actriţele Lori Loughlin şi Felicity Huffman, pentru un caz de fraudă în sistemul de admitere în universităţile americane.

Mack, care a fost condamnată în iunie de Tribunalul Federal din Brooklyn, ar fi trebuit inițial intre în închisoare pe 29 septembrie. În urma condamnării sale de miercuri, 30 iunie, tinerei în vârstă de 39 de ani i s-a permis să rămână pe cauțiune închisă la casa ei, în Los Alamitos, unde locuia cu părinții, până la sfârșitul lunii septembrie. Atunci se aștepta să se predea în închisoare.

Arestată în aprilie 2018, Mack şi-a recunoscut un an mai târziu vinovăția în două capete de acuzare pentru crimă organizată şi conspiraţie pentru crimă organizată, prilej cu care şi-a exprimat regretul şi a cerut iertare victimelor acestei secte.

În iunie, ea a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare şi la o amendă de 20.000 de dolari de un tribunal din New York.

Într-o scrisoare depusă în fața instanței înainte de pronunțarea sentinței, Mack s-a adresat „celor care au fost răniți de acțiunile mele” și a declarat că s-a aruncat în învățăturile lui Raniere „cu tot ce am avut”.

„Acum este de o importanță capitală pentru mine să spun, din suflet, îmi pare foarte rău”, mai menționa în scrisoare.

„Aceasta a fost cea mai mare greșeală și regretul vieții mele”, a adăugat Mack.

Secta NXIVM, un presupus grup de ajutorare în care erau implicate mai multe personalităţi cunoscute, a fost utilizată de liderul său, canadianul Keith Raniere, pentru a abuza sexual o lungă listă de femei.

Keith Raniere a fost condamnat în octombrie anul trecut la 120 de ani de închisoare de un tribunal din New York, pentru trafic sexual, pornografie infantilă şi crimă organizată.

Procesul privind NXIVM s-a axat pe un subgrup al sectei, format exclusiv din femei şi intitulat DOS, ale cărui membre erau marcate cu iniţialele liderului într-o ceremonie dureroasă în care pielea le era cauterizată, fără anestezie, într-o zonă apropiată de pubis.

Pe lângă relaţiile sexuale cu liderul sectei, apartenenţa la DOS cerea ca „sclavele” să obţină permis pentru a putea mânca, iar acestea erau obligate să furnizeze material grafic şi informaţii compromiţătoare ce puteau fi publicate în caz de neascultare a ordinelor.

Sursa foto: HEPTA

Citește și: Bill Cosby a fost eliberat din închisoare, după ce i-a fost anulată sentința (apropotv.ro)