Oliver Stone se reintoarce in Vietnam

Apropo.ro / 28.08.2007, 16:43
Oliver Stone se reintoarce in Vietnam
Oliver Stone va regiza un nou film despre razboiul din Vietnam, in distributia filmului va aparea si Bruce Willis, informeaza Reuters. Productia, intitulata "Pinkville", se axeaza pe una dintre cele mai ingrozitoare povesti din timpul razboiului, masacrul din localitatea My Lai, unde soldatii


Oliver Stone va regiza un nou film despre razboiul din Vietnam, in distributia filmului va aparea si Bruce Willis, informeaza Reuters. Productia, intitulata „Pinkville”, se axeaza pe una dintre cele mai ingrozitoare povesti din timpul razboiului, masacrul din localitatea My Lai, unde soldatii americani au ucis intre 350 si 500 de civili vietnamezi.

Willis il va interpreta in film pe generalul William R. Peers, cel care investigat crimele americanilor din My Lai.

In film va aparea si Channing Tatum, care il va intrupa pe Hugh Thompson Jr, un pilot de elicopter care a incercat sa opreasca uciderea vietnamezilor si a ajutat supravietuitorii. Thompson a depus marturie in procesul intentant soldatilor raspunzatori pentru carnagiu.

Pelicula este produs de United Artists, casa de productie a lui Tom Cruise, iar filmarile vor incepe anul viitor, pe baza scenariului semnat de Mikko Alanne.

Oliver Stone este un veteran al filmelor despre razboiul din Vietnam, el a regizand trei filme premiate cu Oscar despre acest subiect: „Platoon”, „Born on the Fourth of July” si „Heaven and Earth”.

Cosmin Bararu

Tags: