Nordul Iranului, afectat de caderi masive de zapada

Apropo.ro / 07.01.2008, 12:57
Nordul Iranului, afectat de caderi masive de zapada
Un val de frig si caderile masive de zapada din nordul Iranului au provocat anularea zborurilor precum si inchiderea a numeroase drumuri, scoli si institutii

 Un val de frig si caderile masive de zapada din nordul Iranului au provocat anularea zborurilor internationale si interne la Teheran, precum si inchiderea a numeroase drumuri, scoli si institutii, potrivit presei, citata de AFP.

Guvernul a decis sa inchida toate administratiile publice luni si marti, potrivit agentiei oficiale Irna.

Scolile au fost inchise in opt provincii din nordul Iranului, din cauza caderilor masive de zapada.

Autoritatile lanseaza in mod sistematic apeluri la populatie, pentru a limita consumul de energie, pentru a evita penele de gaz si de energie electrica.

In urma cu o saptamana, circa zece orase din nordul tarii fusesera deja private de alimentarea cu gaz timp de mai multe zile, din cauza cresterii consumului si stoparii livrarilor de gaz din Turkmenistan.

Toate zborurile interne ale companiei nationale Iran Air au fost anulate pe aeroportul Mehrabad din Teheran, iar pista aeroportului international Imam Khomeiny este blocata.

In afara de aeroporturile din Teheran, cele din alte circa 20 de orase au fost inchise.

Numeroase rute, in principal din nord-vestul tarii, regiune muntoasa, au fost blocate duminica de la primele ore ale diminetii, iar mai multi soferi au ramas blocati in vehicule, potrivit presei.

Numerosi soferi au ramas blocati pe cele 14 rute principale ale tarii, din cauza zapezii, a declarat un oficial din cadrul politiei, citat de agentia Isna.

Â