Si UNKLE vine la B”ESTFEST 2008

Apropo.ro / 20.03.2008, 11:54
Si UNKLE vine la B''ESTFEST 2008
UNKLE si-a confirmat prezenta la festival la numai cateva zile dupa ce trupa Cypress Hill ne-a dat aceeasi veste buna.

La doar cateva zile de la confirmarea prezentei trupei Cypress Hill pe scena B’ESTFEST, un nou nume si-a anuntat participarea in cadrul editiei de anul acesta a festivalului: celebrul proiect electro UNKLE.

Artistii vor sustine un show chiar in prima zi a evenimentului – 4 iulie si sunt pentru a doua ora in Romania. Norocosii au putut sa ii vada anul trecut La Delta Music Fest.

Festivalul va avea loc in cadrul complexului Romexpo, in zilele de 4, 5, 6, si respectiv 11 iulie – B’ESTFEST AFTERSHOCK. Alaturi de UNKLE, line-up-ul festivalului ii cuprinde si pe Cypress Hill, Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs, Roisin Murphy (Moloko), Nelly Furtado si Judas Priest.

Biletele de o zi (4, 5, sau 6 iulie ) costa 90 de lei in presale iar daca asteptati pana in ultima clipa, la intrare platiti 110 lei. Biletele de o zi, abonamentele pentru toate cele 3 zile de B’ESTFEST (240 de lei), precum si biletele pentru B’ESTFEST AFTERSHOCK (75 de lei) pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta.

Trupa a fost infiintata de James Lavelle si Tim Goldsworthy in 1994 si a avut debut disografic in acelasi an cu albumul “The Time Has Come”. Componenta UNKLE sufera schimbari la doar un an de la nastere cand locul lui Tim Goldsworthy e luat de DJ Shadow.

In aceasta formula lanseaza “Psyence Fiction”, in 1998, un album la care colaboreaza cu artisti importanti ca Thom Yorke (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Kool G. Rap, Jason Newsted (Metallica), Badly Drawn Boy și Richard Aschroft (The Verve). Nici DJ Shadow nu a facut multi purici in UNKLE, fiind inlocuit de turnatable-istii de la Scratch Perverts la finalul turneului de promovare al albumului.

Cinci ani mai tarziu Lavelle si Richard File lanseaza “Never Never Land“ album unde se pot auzi nume mari ale industriei muzicale – Josh Homme (Queens of the Stone Age), Robert Del Naja (Massive Atack), Mani (The Stone Roses, Primal Scream).

Primul concert mondial il pornesc in 2007 la Londra, biletele epuizandu-se cu o luna inainte de ziua spectacolului. Dupa succesul din Anglia, UNKLE a devenit unul dintre numele preferate ale festivalurilor internationale, sustinand show-uri in fata a zeci de mii de oameni la Sziget (Ungaria), MELT! (Germania), Benicassim (Spania), Reading (Marea Britanie), Summer Sonic (Japonia) sau Pukkelpop (Belgia).