Criza pe mapamond

Apropo.ro / 17.04.2009, 13:45
Criza pe mapamond
Sony Ericsson si Toshiba anunta disponibilizari, iar New York Times renunta la sectiuni de ziar

Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson va concedia 2.000 de angajati in incercarea de a reduce costurile cu 400 milioane de euro, informeaza BBC.

"Cum era de asteptat, primul trimestru al anului a fost extrem de problematic pentru Sony Ericsson ca urmare a scaderii continue a cererii la nivel global", arata un comunicat al firmei.

Si producatorul japonez de electronice Toshiba a anuntat ca ar putea elimina 3.900 de posturi temporare pana in martie 2010 pentru a putea face fata evolutiei economiei la nivel global.

Grupul nu va reinoi contractele avute cu muncitorii, cea mai mare parte dintre acestia facand parte din forta de munca temporara, conform vicepresedintelui executiv Fumio Muraoka.

Compania se asteapta la o pierdere neta de 350 miliarde yeni (2,69 miliarde euro) pentru anul care se incheie in martie 2009, aceasta fiind prima pierdere anuala a companiei dupa sapte ani de profituri.

La randul sau, in incercarea de a salva cateva milioane de dolari anual, New York Times planuieste eliminarea unor sectiuni saptamanale, a declarat Bill Keller, editorul executiv al ziarului.

Citeste despre cum este afectata economia de criza financiara, pe zf.ro.