La directorul de achiziții al ANAF s-au găsit 600.000 de euro nejustificați

De: Marian Andrei / 25.07.2012, 09:50
La directorul de achiziții al ANAF s-au găsit 600.000 de euro nejustificați
Anchetatorii DIICOT au găsit, în urma perchezițiilor făcute ieri la domiciliul directorului de achiziții din ANAF, Dan Stroe, un seif în care aflau 600.000 de euro, sumă pe care acesta nu a putut să o justifice.

În dosarul evaziunii fiscale de peste 40 de milioane de euro pe an procurorii au început urmărirea penală împotriva a aproximativ 125 de persoane  pentru constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Printre cei implicați se numără senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica și ginerele său, alături de Octavian Grecu, zis „Butoane”, de șefi din ANAF, de comisari ai Gărzii Financiare Centrale și din Giurgiu și ai Direcției Finanțelor Publice Giurgiu, potrivit procurorilor DIICOT.

Activitatea grupului infracțional a vizat tranzacțiile comerciale intracomunitare cu zahăr și, potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2012, gruparea infracțională a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.