Elena Băsescu face cununia și nunta în aceeași zi

Apropo.ro / 29.08.2012, 15:40
Elena Băsescu și Bogdan Ionescu, zis și Syda, se vor cununa la Primăria Sectorului 2 din Capitală, iar ceremonia religioasă va avea loc la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou.

Mezina familiei Băsescu se va cununa civil și religios sâmbătă, 1 septembrie 2012, cu Bogdan Ionescu.

Elena Băsescu și Bogdan Ionescu au programată cununia civilă la ora 12.00 la Oficiul Stării Civile de la Primăria sectorului 2 din București.

Elena Băsescu și Bogdan Ionescu

Elena Băsescu și Bogdan Ionescu se cunosc de mai bine de trei ani

Accesul în instituție va fi blocat, pentru ca lucrurile să se desfășoare normal.

Ceremonia religioasă va avea loc la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou, de la ora 18.00, și va fi oficiată de cinci preoți și câțiva dascăli. Aici nașii vor trebui să scoată din buzunare 8.000 de lei, cost pentru preoți, decorațiuni, etc. Circulația va fi închisă în zonă și toată aria se va afla sub paza ofițerilor SPP.

Petrecerea de nuntă se va desfășura la Palatul Snagov, într-un cort uriaș, alături de cei 600 de invitați. Meniul costă 74 de euro de persoană.

Palatul Snagov

Petrecerea de nuntă va avea loc la Palatul Snagov

Meniul ales conține, printre altele, caviar, pastă de jambon, sărmaluțe în foi de viță și de varză, costiță, mămăliguța, smântână, ruladă de curcan, pulpă de vițel. Ospățul va continua cu un grătar în aer liber.

La capitoul decorațiuni de nuntă, Elena a ales modele simple, cu flori de grădină, trandafiri, bujori și hortensii în tonuri de roz, culoarea-tematică a întregului eveniment, după cum anunță Elena Băsescu.

Printre artiștii invitați să cânte la nunta prezidențială se numără și Aurel Tamaș, unul din interpreții preferați ai Elenei, după cum anunță pe Twitter, dar și Călin Geambașu, Smiley Band și un DJ.

Elena Băsescu va purta o rochie de mireasa de 4.500 de euro despre care spune că este din dantelă Sophie Hallette, organza din mătase naturală si tafta . Aceasta a fost realizată împreună cu designerul Anca Maxim.

Având în vedere colaborarea de foarte mulți ani și cu ea și cu Ioana și Maria Băsescu, mă bucur că m-a ales pe mine. Împreună am ajuns la modelul rochiei. Va fi o rochie tip mireasă, nu vă dau alte amănunte. Va purta voal, va fi o mireasă clasică, cu foarte mult bun simț și cu respect față de tradiții. Faptul că am reușit să-i îndeplinesc visele cred că așa m-a ales pe mine. Eu mă simt foarte onorată. Tot eu voi face și ținuta Mariei Băsescu„, a declarat designerul Anca Maxim pentru România TV.

Elena Băsescu

Elena Băsescu nu a dat multe detalii despre rochia de mireasă

Viitorul ginere al lui Traian Băsescu, Bogdan Ionescu, va purta un costum simplu, în valoare de 3.000 de euro.

„Verighetele noastre au un design simplu, din aur rose, fără diamante și au costat împreună 500 de euro”, mai spune Elena Băsescu.

Cel care îi va cununa pe cei doi este deputatul Răzvan Mustea Șerban, are 32 de ani și a fost Ministru al Comunicațiilor în scurtul mandat de premier al lui Mihai Răzvan Ungureanu, iar acum e șeful Organizației de Tineret a PDL din care și Elena face parte.

Elena Băsescu a mai precizat că nu a stabilit unde și când va pleca în luna de miere, doar că va fi amânată pentru iarnă sau 2013. Motivul? „Activitatea mea la Parlamentul European a început deja”, spune Elena.