A ajuns în fața tribunalului militar pentru că a salvat viața unei pisici

De: Marian Andrei / 24.12.2013, 10:30
A ajuns în fața tribunalului militar pentru că a salvat viața unei pisici
Locotenentul Barbara Balanzoni, o rezervistă a armatei italiene, a compărut săptămâna trecută în fața unui tribunal militar, fiind acuzată de insubordonare pentru că... a salvat viața unei pisici.

Insubordonarea s-a petrecut atunci când Balanzoni era medic militar la o bază NATO din Kosovo.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Acuzarea afirmă că ea a nesocotit, în mai anul trecut, un ordin direct al comandantului bazei, care interzicea aducerea în perimetrul bazei de animale sălbatice sau fără stăpân și cere pedepsirea femeii cu minimum un an de închisoare.

Locotenentul Balanzoni, care între timp a părăsit armata, a declarat presei că a fost informată de personalul bazei, alarmat de zgomotele scoase de o pisică aflată pe acoperișul unei barăci.

„Erau o mulțime de pisici pe teritoriul bazei. În teorie erau „maidaneze”, dar practic, ele acolo locuiau”.

Deoarece veterinarul bazei era învoit, potrivit regulamentelor militare ea avea dreptul de a interveni medical.

Ea a spus că pisica nu reușise să fete ultimul pui și, mai mult ca sigur, urma să moară. „Dacă ar fi murit, întreaga zonă ar fi intrat în carantină și ar fi trebuit dezinfectată. Mai mult, puii născuți deja ar fi murit și ei, neavând cine să-i hrănească, ceea ce ar fi creeat și mai multe probleme sanitare”.

Procesul lui Balanzoni va incepe pe 7 februarie, la Roma. Între timp, cazul ei a fost preluat de cea mai veche organizație americană pentru apărarea animalelor, care deja l-a interpelat pe ministrul Apărării și va sesiza și Senatul italian atunci când Parlamentul se va reuni după vacanța de Crăciun.