A ajuns la Terapie Intensivă! După accidentul de bicicletă, Bono s-a ales cu 18 şuruburi metalice!

Apropo.ro / 19.11.2014, 17:16
A ajuns la Terapie Intensivă! După accidentul de bicicletă, Bono s-a ales cu 18 şuruburi metalice!
Bono, solistul trupei U2, are nevoie de "terapie intensivă şi progresivă", după ce medicii i-au inserat trei plăci şi 18 şuruburi metalice la nivelul unui cot, în urma accidentului suferit de rockerul irlandez, care a căzut de pe bicicletă, duminică, în timp ce se plimba în Central Park din New York.
Muzicianul irlandez a trecut printr-o intervenţie chirurgicală de cinci ore, în noaptea de duminică spre luni. Bono a suferit fracturi la nivelul oaselor feţei, fracturi ale unui omoplat, iar osul humerus de la mâna stângă i-a perforat pielea şi s-a fracturat în şase segmente, informează contactmusic.com.
 
Chirurgul specializat în ortopedie Dean Lorich a dezvăluit pentru revista Rolling Stone: „A fost dus de urgenţă în camera de operaţie, unde a suportat o intervenţie de patru-cinci ore, în noaptea de duminică spre luni. Oasele cotului erau sparte, un nerv care era prins între fragmentele osoase a fost repoziţionat, iar osul a fost reparat cu ajutorul a trei plăci metalice şi a 18 şuruburi”.
 
„În ziua următoare, Bono a fost operat şi la mâna stângă, pentru a repara fractura celui de-al cincilea metacarpian”, a adăugat acelaşi medic.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Artistul irlandez, în vârstă de 54 de ani, a fost transportat la camera de urgenţe de la New York-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, unde medicii i-au făcut mai multe radiografii şi tomografii.
 
În ciuda rănilor multiple suferite de Bono, chirurgii au rămas încrezători şi consideră că starul irlandez va avea parte de o vindecare completă.
 
„Va avea totuşi nevoie de terapie intensivă şi progresivă, însă, chiar şi aşa, ne aşteptăm la o vindecare completă”, a adăugat Dean Lorich.
 
Accidentul a dus la amânarea apariţiilor trupei U2 în cadrul emisiunii TV „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”. Formaţia ar fi trebuit să cânte în fiecare seară, de luni până vineri, în cadrul show-ului de televiziune.
 
Săptămâna trecută, muzicianul a fost implicat într-un incident aviatic, după ce uşa din spate a avionului cu care călătorea de la Dublin spre Berlin s-a desprins în timpul zborului. Aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul din capitala germană, fără ca nimeni să fi fost rănit, scrie Mediafax.
 
Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 – „The Joshua Tree” şi „Rattle and Hum”.