A alergat 800 de metri, însărcinată în șapte luni

Apropo.ro / 28.06.2014, 10:31
A alergat 800 de metri, însărcinată în șapte luni
Atleta americană Alysia Montano are mari șanse să intre în Cartea Recordurilor, după ce a alergat 800 de metri fiind însărcinată în șapte luni.
Sportiva, de cinci ori campioană a SUA, a vrut să demonstreze că exercițiile fizice sunt benefice chiar și în momentul în care ești însărcinată în șapte luni. Alysia a participat la campionatele SUA și, deși a încheiat pe ultimul loc proba de 800 de metri, a fost aplaudată la scenă deschisă pentru că a reușit să termine cursa.
 
Ba chiar a alergat 800 de metri în două minute și 32 de secunde, un timp foarte greu de atins pentru multă lume. La finalul cursei, sportiva a precizat că „o femeie însărcinată ar trebui să facă sport până în momentul în care se simte confortabil. Cu cât ești mai activă pe perioada sarcinii, cu atât îți este mai ușor să te adaptezi la schimbările din viața ta. De asemenea, te va ajuta să faci față mai bine perioadei de travaliu”.
 
Alysia Montano a ocupat locul 5 la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, și locul 4 la Campionatele Mondiale din 2011 și 2013.