A cântat “Sanie cu zurgălăi” şi a primit cadou un ilic tradiţional românesc!

Apropo.ro / 06.10.2014, 16:42
A cântat “Sanie cu zurgălăi” şi a primit cadou un ilic tradiţional românesc!
Dani Klein, solista formaţiei Vaya Con Dios, s-a simţit minunat la “O dată-n viaţă”!
A fost invitată de onoare, vineri seara,  la emisiunea “O dată-n viaţă”, prezentată de Iuliana Tudor la TVR 1. Dani Klein, solista formaţiei Vaya Con Dios s-a simţit extrem de bine la “O dată-n viaţă”, atât de bine încât în partea a doua a emisiunii, deşi ar fi trebuit să stea în cabina amenajată special pentru ea, artista a cerut să fie adusă în platou, unde  din culise a urmărit cu mare atenţie toate momentele care au precedat apariţia ei, bucurându-se  de acordurile orchestrei Lăutarii condusă de maestrul Nicolae Botgros. Dani Klein a cântat “Sanie cu zurgalăi”, varianta în limba franceză, şi a primit cadou un ilic tradiţional românesc, de la unul dintre invitaţii emisiunii.
 
 
Foto: Captură TVR 1
 
“A fost o experienţă extraordinară, Dani Klein, solista formaţiei Vaya Con Dios, ne-a surprins la modul cel mai plăcut, pentru că, deşi agreasem pentru emisiune un anumit repertoriu, la repetiţii, după ce a ascultat orchestra Lăutarii a ales să cânte la “ O dată-n viaţă”,  o piesă  extrem de iubita de romani, pe care Vaya Con Dios o are în repertoriu, în varianta în limba franceză, de ani de zile, “Sanie cu zurgalăi”. Deşi i-am propus să apară îmbrăcată în emisiune într-o ie tradiţională românească, nu a fost de acord, şi am înţeles. Însă în momentul în care a intrat în platou, primul lucru a fost să ceară o piesă din costumul tradiţional românesc  pentru a o purta. A primit de la unul dintre invitaţi un ilic tradiţional românesc”, spune Iuliana Tudor.
 
 
Foto: Facebook
 
 
“Dani Klein a fost plăcut surprinsă în momentul în care maestrul Nicolae Botgros i-a cântat alături de muzicienii săi, într-o variantă reorchestrată, hitul trupei Vaya Con Dios, “Ney Na Na Na”. Momentul serii şi cea mai provocatoare experienţă pentru solista trupei Vaya Con Dios a fost însă participarea ei directă, faptul că a jucat o horă românească “ O dată-n viaţă”!”, a mai povestit gazda emisiunii de la TVR1.