A câștigat 40 de milioane de dolari la loterie, dar îi donează, pentru că „nu are nevoie de ei”

De: Marian Andrei / 18.12.2013, 10:30
A câștigat 40 de milioane de dolari la loterie, dar îi donează, pentru că
Un canadian care a câștigat în luna mai 40 de milioane de dolari, a ținut secret acest lucru până acum, când a declarat că va dona banii unor asociații care luptă împotriva cancerului.

Tom Crist, origibar din Calgary, se afla în vacanță cu copii săi în California, atunci când a fost anunțat telefonic că a câștigat impresionanta sumă.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Îndată ce am închis telefonul, nu m-am mai gândit la bani. Am terminat de mâncat, ne-am dus să jucăm golf, să ne vedem de ale noastre. Nu am spus nimănui, nici copii mei nu au știut până azi”, a spus Crist ieri.

Crist, a cărui soție cu care a fost căsătorit timp de 33 de ani a murit în februarie 2012 de cancer, a adăugat că a știut ce destinație vor avea banii încă înainte să închidă telefonul. 

„Cancerul este o mare preocupare pentru mine, după ce sotia mea s-a luptat șase ani cu el. Nu am nevoie de acești bani! Am câștigat destul în cei 44 de ani de muncă la propria-mi companie, atât pentru mine, cât și pentru copiii mei, au viitorul asigurat”, a mai spus Crist, care s-a retras din activitate în septembrie, atunci când și-a vândut firma.

Crist a mai adăugat că și copiii săi sunt de acord cu decizia, singura lor obiecție fiind că nu le-a spus mai din timp.

Crist este nemulțumit și de faptul că numele său a fost făcut public: „Speram, în sinea mea, că Loteria îmi va vărsa banii în cont și că nu voi avea parte de mediatizare. Dar asta este, atunci când cumperi un bilet și câștigi, trebuie să respecți regulile Loteriei”. 

Până la acest câștig, care reprezintă cea mai mare sumă câștigată vreodată de un locuitor din Calgary, Crist mai avusese ocazional câștiguri de 10 sau 20 de dolari.