A câștigat concursul de pescuit cu un pește… furat

De: Marian Andrei / 12.01.2013, 14:46
A câștigat concursul de pescuit cu un pește... furat
Un britanic a revendicat premiul întâi la o competiție de pescuit, cu un biban în greutate de 6,265 kilograme. Dar cum minciuna are picioare scurte, s-a dovedit că bibanul fusese "pecuit" dintr-un acvariu din localitate, astfel că a fost descalificat, a fost nevoit să returneze premiul de aproape 1.000 de euro și a foafost condamnat și la efectuarea a 100 de ore de muncă în favoarea comunității.

Matthew probabil că a fost convins că a pus bine la cale înșelătoria, dar nu a luat în calcul că există oameni mai pricepuți la pești decât el.

Cel care s-a clasat pe locul doi la concurs, Shane Bentley, care pescuise „pe bune” un biban de 4,62 kilograme, și-a dat seama că mai văzuse peștele câștigătorului undeva.

După cum a declarat ulterior presei, Bentley fusese în ajunul concursului, împreună cu soția să-i cumpere un acvariu fiului său. La magazin, a remarcat, într-un acvariu decorativ, un frumos exemplar de biban. „Mi-a sărit în ochi pentru că avea un desen deosebit în zona capului. Imediat după concurs, m-am dus la magazin și i-am cerut proprietarului să-mi arate bibanul, dar acesta a fost de negăsit”, a spus Bentley, care, împreună cu proprietarul magazinului, au anunțat organizatorii concursului și poliția.

Deși „corpul delict” nu a mai fost găsit, fiind vândul între timp unui negustor de pește, în fața dovezilor, Matthew și-a recunoscut vina.

El a trebuit să returneze premiul în bani încasat iar polițiștii l-au condamnat să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunității pentru furtul peștelui și înșelăciune.