A câștigat Premiul Nobel și… o mașină de spălat!

De: Marian Andrei / 17.10.2012, 15:40
A câștigat Premiul Nobel și... o mașină de spălat!
Ministrul japonez al Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei, Makiko Tanaka, le-a propus colegilor de cabinet să doneze bani pentru a-i cumpăra o mașină de spălat proaspătului laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină, Shinya Yamanaka.

„Cred că putem împărți costul unei mașini de spălat între noi, membrii cabinetului”, a spus Tanaka, arătând că este vorba despre 5.000-10.000 de yeni. Potrivit lui Makiko Tanaka, niciunul dintre miniștri nu a obiectat.

Propunerea ministrului a fost făcută deoarece omul de știință japonez a povestit că, în momentul când a fost sunat pentru a fi anunțat că a câștigat înalta distincție, era acasă și încerca să-și repare mașina de spălat stricată.

Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină a fost acordat, anul acesta, medicului cercetător japonez Shinya Yamanaka și cercetătorului britanic Sir John Gurdon, drept recunoaștere a cercetărilor în domeniul celulelor stem. Cei doi vor împărți suma de 1,1 milioane de dolari, sumă ce însoțește diploma și recunoașterea internațională.