A cazut o pasarela. Cat crezi ca mai rezista restul de 20?

Apropo.ro / 26.06.2008, 12:20
A cazut o pasarela. Cat crezi ca mai rezista restul de 20?
Aseara, una dintre pasarelele pietonale de pe DN1 s-a prabusit peste doua autoturisme, dupa ce a fost agatata de bena unei basculante.

Povestea pasarelelor de pe DN1 incepe inca de la sfarsitul anului 2000. Atunci, in baza Strategiei privind Programul de modernizare a drumurilor nationale, pentru fluidizarea traficului rutier a celui mai circulat coridor auto din Romania, s-a prevazut construirea a 28 de pasarele pietonale (15 pasarele pe segmentul de drum Bucuresti-Ploiesti si alte 13 pe tronsonul Ploiesti-Brasov).

Desi cele 28 de pasarele trebuiau finalizate pana la sfarsitul anului 2003, doar 21 au fost receptionate. Cinci asteaptau (la inceputul anului) sa fie finalizate, iar la alte doua nici nu s-au inceput lucrarile.

Un raport al Curtii de Conturi realizat la inceputul anului arata ca multe dintre pasarelele de pe DN1 au un grad avansat de deteriorare a protectiei anticorozive la parapetii si la stalpii de sustinere a scarilor, cu toate ca, in caietele de sarcini, protectia anticoroziva a fost incadrata la clasa I, cu o rezistenta de 10-20 de ani.

Aseara, una dintre pasarelele pietonale de pe DN1 s-a prabusit, dupa ce a fost agatata de bena unei basculante, peste doua autoturisme, in localitatea ilfoveana Tancabesti. Una dintre masinile avariate – un autoturism Ford – a fost practic, strivita, de constructia din metal, in greutate de cateva tone. Bilantul tragediei a fost de un mort si doi raniti.

Cine crezi ca este vinovat de prabusirea pasarelei de pe DN1?

 

Citeste si:

Oprescu incepe activitatea

Oprescu incepe activitatea

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la sfarsitul unei intalniri cu directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Virgil Carstea, ca v…
Tramvaie si autobuze peste Biserica Sf. Vineri

Tramvaie si autobuze peste Biserica Sf. Vineri

Mult a fost, putin a mai ramas! Locul unde, pe vremuri, se afla Biserica Sfanta Vineri (demolata abuziv de Ceausescu), “s-a schimbat la fata” pentru Regia Aut…
Bataie la sange pe bilete la Whitesnake & Def Leppard

Bataie la sange pe bilete la Whitesnake & Def Leppard

ProFM, MTV si Fun Time Production au demarat pe 9 iunie o campanie sociala de sustinere a donarii de sange!

Bancul zilei

Clipul zilei

Razbunarea-i arma desteptului Blonda de la DEX
Sotia se pregateste sa prajeasca un ou ochi, cand tocmai se intoarce sotul acasa… Cuvinte cheie: blonda dex
Citeste acum bancurile zilei Vezi cele mai tari clipuri de azi
Ai un banc bun – Trimite-l acum Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza