A condus beat, a fost prins, dar nu a primit nicio pedeapsă!

De: Marian Andrei / 17.02.2013, 11:28
A condus beat, a fost prins, dar nu a primit nicio pedeapsă!
Un suedez acuzat de conducere în stare de ebrietate a scăpat de pedeapsă dovedindu-i judecătorului că organismul său are "o mare toleranță" față de alcool.

Polițiștii suedezi au fost convinși că șoferul depistat de ei conducând cu o concentrație alcoolică de cinci ori mai mare decât limita legală, și care a mărturisit noșalant că obișnuiește să conducă după ce bea, este un adevărat pericol public.

Vezi prognoza meteo din România.

Prins în timp ce se ducea la muncă la schimbul de noapte, barbatul de 61 de ani al cărui nume nu a fost făcut public, le-a declarat acestora că, deși băuse în cursul zilei mai multe Schnapps-uri, bere și vin, este apt să conducă și că, mai mult, face acest lucru în mod regulat.

Polițiști l-au reținut pe bărbat și l-au trimis în fața judecătorului, care urma să decidă pedeapsa pe care o va primi contravenientul.

Spre mirarea și dezamăgirea polițiștilor, judecătorul a decis retragerea acuzațiilor, motivând că organismul inculpatului are „o mare toleranță„, acesta consumând zilnic cantități mari de alcool.