A devenit un geniu al muzicii după ce s-a lovit la cap (Video)

Apropo.ro / 28.11.2013, 11:30
A devenit un geniu al muzicii după ce s-a lovit la cap (Video)
În urma unei lovituri puternice suferite la cap, un bărbat de 41 de ani s-a transformat într-un geniu al muzicii.

Derek Amato, 41 de ani, nici nu ar fi bănuit că viața lui se va schimba enorm. Pe când se afla la o petrecere la piscină, Derek a alunecat și s-a lovit la cap destul de tare.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Din lovitură a rezultat Sindromul Savantului. După, Derek a descoperit că are abilități pe care nu le avea înainte de traumatism. În cazul său, talent muzical.

Bărbatul este unul din 30 de oameni din lume cu acest sindrom rar și singurul care a dobândit abilitățile muzicale.

Dacă înainte de lovitură se juca la chitară, iar acum el poate cânta la opt instrumente diferite cu talentul unui muzician profesionist.

Îmi amintesc că mă simțeam pierdut după accident. Când m-au scos din piscină urechea îmi sângera, și nu mai auzeam nimic, ci doar încercam să citesc de pe buze„, povestește Derek.

După această întâmplare, când Derek și-a vizitat un prieten care avea o orgă s-a apropiat de ea și a început să cânte de parcă ar fi făcut-o dintotdeauna.

În urma traumatismului, bărbatul mai are 35 la sută din capacitatea auzului, și încă mai are dureri de cap și acum, dar și momente de pierdere de memorie. El susține că este un preț mic în comparație cu talentul pe care l-a dobândit.

Încă nu poate citi notele muzicale, însă muzica este în capul său 24 de ore pe zi. Vede pătrate albe și negre care îi arată cum să-și miște exact degetele pe instrumentele muzicale. El se uită la un instrument și pare că știe instinctiv să cânte.

Înainte de accident, Derek nu are un rost în viață, nu vedea un viitor, și nu avea o locuință. Astăzi, el este muzician cu normă întreagă și două albume lansate pe piață. Este mulțumit de harul său și speră să nu rămână fără el.