A făcut un site cu 59$, în timp ce autorităție vroiau să dea 180.000$

De: Marian Andrei / 09.05.2012, 14:30
A făcut un site cu 59$, în timp ce autorităție vroiau să dea 180.000$
Candidatul republican la legislativul statului american Connecticut a vrut să demonstreze Adunării Generale a statului că suma propusă pentru crearea unui site, 180.000 de dolari, este nejustificat de mare.

Greg Bachand, un avocat în vârstă de 62 de ani, candidat republican pentru Adunarea Generală a statului american Connecticut a rămas neplăcut impresionat de ușurința cu care legislativul local cheltuiește banii contribuabililor. Astfel, una dintre hotărârile votate prevedea alocarea a 180.000 de dolari (jumătate fonduri locale, jumătate fonduri federale) pentru realizarea, până la 1 ianuarie, a unui site istoric, care să evidențieze traseul trupelor conduse de generalul francez Rochambeau în timpul revoluției americane.

A doua zi după vot, Bachand a dat un comunicat de presă, intitulat „Bachand a publicat RochambeauTrail.com și a economisit pentru contribuabili suma de 179,940,95 dolari” în care arată că a facut site-ul cu suma de 59,05 dolari, în doar cinci minute, folosind o platformă publică.

El a arătat că partea din sumă care revenea statului Connecticut ar fi fost luată din fondurile destinate promovării producției.

Bachand a ăspuns și criticilor care l-au acuzat că site-ul este prea simplu: „Este ceea ce am putut face eu! Cred că este mai important să folosim fondurile pentru ceea ce au fost alocate, decât să le îngropăm într-un site de care le pasă puținor oameni și care va fi vizitat și de mai puțini„.