A fost anunţată data lansării unui film biografic despre cancelarul Angela Merkel

Apropo.ro / 20.03.2015, 12:00
A fost anunţată data lansării unui film biografic despre cancelarul Angela Merkel
Considerată una dintre cele mai influente femei din lume, Angela Merkel a rămas întotdeauna foarte discretă în ceea ce priveşte viaţa ei privată. În ciuda acestui aspect, povestea vieţii sale va fi dezvăluită publicului larg prin intermediul unui film biografic ce va fi lansat pe marile ecrane în anul 2017.

„Atunci când este evocat numele actualului cancelar german, oamenii îşi imaginează cu greu altceva decât mâna ei de fier şi politica ei europeană”, afirmă jurnaliştii de la gala.fr. Într-adevăr, Angela Merkel a fost întotdeauna evazivă în privinţa vieţii sale private şi s-a arătat puţin vorbăreaţă atunci când interviurile deveneau mai personale. Totuşi, se pare că ea a decis să se dezvăluie ceva mai mult publicului larg. După lansarea mai multor biografii despre viaţa ei, Angela Merkel a pozat în luna martie pe coperta revistei Vanity Fair, care a dorit să afle mai multe lucruri despre viaţa privată a acestei femei germane extrem de influente.

Publicul larg va putea să afle mai multe despre acest subiect în viitorul apropiat. Compania de producţie AVE Gesell­schaft für Fern­seh­pro­duk­tion mbH a anunţat că pregăteşte un film biografic dedicat actualului cancelar al Germaniei. Distribuţia acestui proiect cinematografic nu a fost deocamdată dezvăluită.

Angela Merkel are o poveste de viaţă care merită să devină cunoscută. Născută la Hamburg în anul 1954, şi-a petrecut copilăria în fosta Republică Democrată Germană. După bacalaureat, tânăra Angela nu s-a pregătit pentru a intra în politică. În schimb, a ales să studieze fizica şi a obţinut un doctorat în acest domeniu. Dar, foarte repede, interesul pentru politică începe să se manifeste, iar ascensiunea ei a fost una fulgerătoare. În decembrie 2014, Angela Merkel a fost aleasă pentru un al optulea mandat în fruntea partidului ei, CDU. În curând se vor împlini zece ani şi de când se află la conducerea Germaniei. În ceea ce priveşte viaţa privată, după o primă căsătorie în 1977, Angela Merkel a ales să divorţeze şi, apoi, s-a recăsătorit, în 1998, cu profesorul de chimie Joachim Sauer, care i-a rămas alături până în prezent.

În 2013, atunci când alegerile legislative se apropiau în Germania, Angela Merkel a dezvăluit în sfârşit câteva detalii despre viaţa ei personală, declarând că „ochii frumoşi” reprezintă detaliul care îi face pe bărbaţi, după părerea ei, să fie atrăgători.

Filmul despre viaţa şi cariera ei politică va fi lansat în 2017, anul viitoarelor alegeri legislative din Germania.