A fost concediată pentru că mirosea a fum de țigară

De: Marian Andrei / 27.07.2012, 14:30
A fost concediată pentru că mirosea a fum de țigară
Americanca Stephanie Cannon își caută dreptatea în justiție, după ce a fost concediată pentru că mirosea a fum de țigară.

Cannon, care fumează de 18 ani aproximativ un pachet de țigări zilnic, s-a angajat în iunie ca asistentă medicală la Frauenshuh Cancer Center, un spital care are reguli stricte în privința fumatului.

Femeia spune că, timp de șase săptămâni și-a îndeplinit cu conștiinciozitate sarcinile de serviciu, dar, într-o zi, supervisororul ei i-a spus „să nu mai miroasă a fum de țigară„, atunci când vine la serviciu.

Pentru a preîntâmpina problemele, Cannon a făcut tot ceea ce a putut pentru a scăpa de miros: nu a mai fumat în pauze, nu a mai fumat în mașină, și-a cumpărat haine noi pentru muncă. Mai mult, acasă tinea „uniforma de serviciu” în pungi de plastic sigilate, iar în ultimul timp începuse să facă duș la spital, înainte de începera programului, în loc să facă acasă.

Toate acestea au fost in van, acum o săptămână fiind anunțată că a fost concediată.

Deși acum își caută altă slujbă, Cannon a spus că a luat legatura cu avocatul ei pentru a i se face dreptate, în condițiile în care legea americană spune că nu ți se poate refuza angajarea sau nu poți fi concediat atât timp cât faci un lucru care nu este împotriva legii (cum ar fi fumatul).