A fost descoperit un vaccin împotriva fumatului

Apropo.ro / 06.07.2006, 11:04
A fost descoperit un vaccin împotriva fumatului
Un vaccin împotriva fumatului a fost descoperit în Statele Unite și este în prezent testat în vederea obținerii acordului de comercializare, informeaza mirror.co.uk. Medicamentul reduce placerea produsa de fumat, indusa de nicotina, producând anticorpi care se fixeaza pe

Un vaccin împotriva fumatului a fost descoperit în Statele Unite și este în prezent testat în vederea obținerii acordului de comercializare, informeaza mirror.co.uk.

Medicamentul reduce placerea produsa de fumat, indusa de nicotina, producând anticorpi care se fixeaza pe moleculele de nicotina, împiedicând patrunderea acestora în creier.

Fiecare doza are efect pentru aproximativ o luna. Circa 300 de oameni au fost de acord sa încerce acest vaccin, iar daca testele vor avea rezultate pozitive, medicamentul NicVax va fi lansat pe piața în cel mult trei ani.

Testele sunt coordonate de cercetatori de la Universitatea California și de la alte opt instituții specializate din Statele Unite.

Profesorul psihiatru Victor Reus, coordonatorul lucrarilor, a declarat ca marea întrebare va fi daca acest vaccin le va fi de ajutor persoanelor care au renunțat la fumat dar care ulterior au recidivat.

Thomas Rathjen, purtator de cuvânt din partea companiei care a creat acest medicament, Nabi Biopharmaceuticals, a declarat ca rezultatele studiului vor fi disponibile anul viitor.

Mediafax