A fost publicat noul Cod Rutier!

Apropo.ro / 21.09.2013, 12:00
A fost publicat noul Cod Rutier!
Sancțiunile din noua legislație rutieră au fost modificate substanțial față de proiectul de act normativ inițial.

Cea mai mare amendă fiind stabilită la 9.600 lei, față de 16.000 lei, iar suspendarea permisului, după un accident grav, urmând să vizeze o perioadă de cel mult doi ani, față de cinci.

„La finalul celor 10 zile de dezbatere publică, azi, 20 septembrie 2013, Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe site-ul instituției forma revizuită a proiectului Ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Forma revizuită a proiectului de act normativ a fost redactată în baza propunerilor, sugestiilor și opiniilor primite până în prezent din partea cetățenilor, societății civile, a diferiților parlamentari care au avut luări de poziție publică sau organizații non-guvernamentale, ca urmare a supunerii documentului inițial în dezbatere publică „, se arată într-un comunicat al MAI.

Ministerul mai informează că, în următoarele două – trei săptămâni, va iniția „o serie de întâlniri cu organizațiile profesionale, societatea civilă și grupurile parlamentare interesate de problematica circulației pe drumurile publice, în scopul finalizării acestui proiect de act normativ”.

Citește mai multe pe Mediafax.ro!