A fost stabilită originea fragmentului de picior găsit în bagajul cetățeanului chinez de pe Otopeni

Apropo.ro / 30.03.2012, 10:10
A fost stabilită originea fragmentului de picior găsit în bagajul cetățeanului chinez de pe Otopeni
Brigada Antitero a SRI a descoperit un fragment de picior, despre care nu se știa dacă este a unui animal sau a unui om, în valiza unui cetățean chinez care voia să părăsească România.

Brigada Antitero a SRI a descoperit în bagajul unui cetățean chinez (54 de ani) un fragment de picior despre care nu și-au putut da seama dacă aparține unui animal sau unui om. Acesta a fost reținut la aeroportul Otopeni, iar materialul găsit a fost trimis la laborator pentru analize amănunțite.

Din fericire pentru cetățeanul chinez, analizele au arătat că fragmentul aparținea unui urs. Este vorba despre o labă de urs pe care asiaticul urma să o vândă unui restaurant din Italia.

„Examinarea (vizuală) a fragmentului de membru inferior identificat a relevat că, acesta reprezenta partea cuprinsă între gleznă și labă, avea un aspect de congelare și urme de acoperire cu grăsime saponificată. Prezența acestor urme creează suspiciune cu privire la natura sa, din cauza faptului că elementele de grăsime soporificată se întâlnesc atât la om cât și la animal. Din cauza faptului că unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, făcând imposibilă stabilirea certă apartenenței sale umane sau animale, analiza de laborator era singura în măsură să stabilească natura umană sau dimpotrivă să excludă natura umană.

Conform examinării macroscopice și celor trei investigații succesive de laborator efectuate în cursul serii de 29/30.03 2012, datele preliminare comunicate de Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici au exclus natura umană a fragmentului respectiv. S-a arătat că este de natură animală (fără alte precizări legate de felul animalului)”, se arată în comunicatul Biroului de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) transmis către Mediafax.

Citește mai multe detalii despre transportul bizar al cetățeanului chinez de pe Otopeni, pe Mediafax.ro