A furat 200 de miliarde, dar s-a ales doar cu 3000£

De: Marian Andrei / 03.07.2009, 17:01
A furat 200 de miliarde, dar s-a ales doar cu 3000£
Una dintre principalele institutii financire a jocului EveOnline a fost jefuita de peste 200 de miliarde

Una dintre principalele institutii financire a jocului EveOnline a pierdut peste 200 de miliarde de credite, in urma unui furt virtual. Banii au fost schimbati apoi in lumea reala pentru 3115 £. Cand stirea despre furt s-a raspandit, jucatorii clienti ai bancii s-au grabit sa-si retraga numerarul virtual.

Desi furtul a avut loc la inceputul lunii iunie, deabia acum s-a aflat cine este autorul si de ce a procedat astfel. Acesta este un australian de 27 de ani, care lucreaza in IT, care in cadrul jocului se numea Ricdic. In cadrul jocului el ocupa functia de CEO al bancii care a fost jefuite. 

"Practic, acest personaj a luat o gramada de bani din banca si i-a tranzactionat pentu bani reali", a spus Ned Coker, de la compania islandeza CCP care ruleaza Eva.

Ricdic a folosit banii obtinuti pentru a plati avansul la o locuinta si a-si achita cheltuielile medicale.

"Nu sunt deloc mandru de ceea ce am facut", a declarat pentru Reuters australianul. "Dar, intr-o situatie similara, probabil ca as proceda la fel", a adaugat el.

Eve Online are aproximativ 300,000 jucatori, care locuiesc in acelasi univers online. Jocul se invirte in jurul comertului, mineritulul asteroizilor si eforturilor depuse de diferite corporatii conduse de jucatori de a prelua controlul spatiului virtual.

Eve Online este un joc video produs de CCP Games din Islanda. Este un joc MMORPG cu tema stiintifico-fantastica, plasat in spatiu. Jucatori piloteaza nave spatiale customizabile, printr-un univers cuprinzand peste opt mii de sisteme solare.