A început autopsia cadavrelor celor șapte mineri morți la Anina

Apropo.ro / 15.01.2006, 16:31
A început autopsia cadavrelor celor șapte mineri morți la Anina
Serviciul de Anatomie Patologica al Spitalului Județean Reșița a început, duminica, necropsierea cadavrelor celor șapte mineri decedați în urma accidentului colectiv de munca de la Exploatarea Miniera Anina, transmite corespondentul MEDIAFAX. Autopsierea

Serviciul de Anatomie Patologica al Spitalului Județean Reșița a început, duminica, necropsierea cadavrelor celor șapte mineri decedați în urma accidentului colectiv de munca de la Exploatarea Miniera Anina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autopsierea pentru stabilirea cauzelor decesului are loc în prezența reprezentanților Parchetului, Serviciului de Medicina Legala și ai Poliției.

Trupurile neînsuflețite ale minerilor decedați au fost transportate de la mina din Anina la morga Spitalului Județean din Reșița, în cursul dimineții, între orele 02.00 și 07.00, pe masura ce au fost scoase din subteran, a declarat, duminica, Marius Ghibuș, purtatorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Caraș Severin.

Cei șapte mineri morți sunt: Ion Vasile Marc (27 de ani), Daniel Balan Cristian (29 de ani), Virgil Schneider (43 de ani), Daniel Vinau (30 de ani), Danuț Pușcau (39 de ani), Matei Izarnar (52 de ani) și Gheorghe Marișescu (45 de ani).

Potrivit lui Ghibuș, starea generala a celor doi mineri transportați la un spital de specialitate din Timișoara, Marian Minca (41 de ani) și Relu Dracea (35 de ani), este stabila, dar evoluțiile starilor celor doi sunt deocamdata incerte.

Minerul intoxicat cu monoxid carbon, Marcel Strachina (34 de ani), ramas la Spitalul Județean din Reșița, și-a revenit din coma, evoluția lui fiind permanent evaluata de medici. Ceilalți doi raniți, Craciuna Nicolae și Vela Vasile, care aveau politraumatisme minore și au refuzat internarea dupa efectuarea investigațiilor, sunt în afara oricarui pericol.

Potrivit lui Ghibuș, SC Miniera Banat SA Anina, de care aparține Exploatarea Anina, va acorda familiilor minerilor decedați, victimelor accidentului colectiv de munca, câte opt salarii medii (circa 8.000 RON), suma din care jumatate este deja disponibila la casieria societații.

Angajatorul mai asigura și cele necesare pentru înmormântarile celor șapte mineri decedați, inclusiv transportul.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzaverde, a decis ca instituția sa vina în ajutorul fiecarei familii afectate cu câte 3.000 RON.

În prima ședința a Executivului urmeaza sa fie stabilit cuantumul sprijinului financiar pe care îl va acorda Ministerul Muncii Solidaritații Sociale și Familiei.

Mediafax